Paris

Le 16éme

 

 

För 3 år sedan bodde jag hela våren i 16:e. Ni som känner till Paris arrondissements kanske tänker ”oooh, fancy!” när ni läser det. För er som inte känner till att vad som är så speciellt med 16:e, kan jag avslöja att det är Paris finaste stadsdel. Där ligger många ambassader och man kan nog stöta på en och annan kändis på gatorna.

 

Själv bodde jag i ett litet (med betoning på litet) chambre de bonne mellan Porte Dauphine och Victor Hugo. Jag älskade att bo i det kvarteret. Det var mysigt och fridfullt, samtidigt som jag bodde nära stan. Dessutom hade jag Bois de Boulogne fem minuters promenad från hemmet. Jag tror det kommer från att jag växte upp i utkanten av Malmö där allt man hörde när man vaknade på morgonen var fåglarna och där våra enda grannar bakom huset var åkermöss, samtidigt som jag hade 20 minuters bussfärd in till centrum. Jag gillar det lugna området, men närheten till stan.

 

Jag kan sakna det ibland. Min vår då jag bodde på rue Spontini. Det livet jag levde då är helt annorlunda från det jag lever nu. Sedan har det så klart haft både fördelar och nackdelar.

 

 

 
0

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.