Shopping

Kvalitet framför kvantitet

Never mind the pile of laundry…

 

Jag har blivit helt besatt av utsvängda jeans. Jag kan inte få nog. Senast köpte jag de här blå på Cubus. Det är ingen butik jag brukar shoppa i egentligen, men jag hade ett presentkort och så var det 30% på allt i butiken så jag betalade 80 ynka kronor för dem. De verkar vara av bra kvalitet, men det var inte mycket annat där som jag hade köpt tror jag. Det är lite som med Gina Tricot och Bik Bok. Kvaliteten och designen lockar mig inte direkt. Har jag kanske blivit för gammal för det? Eller är det att jag hellre lägger pengar på bra material? Ibland kan jag hitta någonting fint, men om jag ska gå och shoppa så är det inte de butikerna som jag prioriterar. Att köpa en kofta i akryl känns som ett nerköp från mina härliga COS-tröjor i skön merinoull. Det är som att jag har fått smak för lyxiga praliner och nu inte kan äta Marabou mjölkchoklad mer än någon gång då och då. Visst är det dyrare, men många gånger värt sitt pris. Dessutom har jag köpt det mesta på rea, haha. 

 

Den gröna sidenskjortan kommer från & Other Stories och är ett av mina bästa köp. Jag älskar den och har en till i lila (som är på rea just nu!). De ska helst kemtvättas (vilket jag lyxigt nog kan göra billigt via jobbet), men jag testade i nödfall att tvätta den i maskin i ullprogrammet/handtvätt och det fungerade fint. Viktigt bara att ha speciellt tvättmedel för ömtåliga plagg och att skaka den lite så att den inte blir skrynklig. Själv la jag in min i torktumlaren i två minuter för att släta ut den, men var försiktiga bara. 

 

0

0 kommentarer

  • Nasha

    Hej! Det här med att börja köpa kvalitet handlar nog både om ålder och ekonomi. Jag handlar inte heller i samma butiker jag gjorde för 4-5 år sedan. Lustigt när man tänker på det men samtidigt så riktar tex Bikbok sig till yngre klientel och cubus känns ju inte så kul alla gånger. 😊 Kul att du tänker i samma banor. 😊

  • Christine&OtherSweetStories

    Ja men så är det nog. För 10 år sedan hade jag inte ekonomin till att köpa en tröja för 1000 spänn, men nu lämnar det inte så himla stort gap i plånboken när jag har en bra ekonomi. Jag handlade en hel del på Gina Tricot för sådär 6-7 år sedan, men nu blir det nog bara något plagg per år och då oftast något speciellt nyckelplagg 😊 Vi börjar bli vuxna, haha 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.