My Sweden

Jag + vaniljsås = sant

 

 

Om det är en sak jag tycker riktigt mycket om så är det vaniljsås. Inte sådan där crème anglaise som fransmännen (märkligt nog) äter till chokladkaka, utan Ekströms marsánsås. Min kärlek till det går långt bak i tiden. När jag var liten åt jag 1 % paj och 99 % vaniljsås när min moster gjorde rabarberpaj på landet. Jag blev känd som hon som alltid tog ALL vaniljsås och alla vuxna tittade argt på mig när jag dränkte mina små pajsmulor i den här himmelska söta såsen. ”Christine, ta inte all vaniljsås!”. Fast om vi ska vara ärliga här. Finns det något godare än bärpaj med riktigt mycket vaniljsås på sommaren? Om man bortser från grillat, mjukglass, iskaffé, rökt sik på knäckebröd, Piggelin, färskpotatis, jordgubbar… etc etc.

 

Igår blev det hur som helst blåbärspaj och en god kopp kaffe på Espresso House med min fina Stina. Tjejen i kassan dränkte verkligen min paj i god vaniljsås. Hon är numera min favoritbarista i Malmö. Det kändes som att hon verkligen förstod mig. We were on the same page if you know what I mean.

 

 

 
0

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.