C'est la vie

It’s my life, not yours

 

 

 

Det här Sverige-besöket börjar gå mot sitt slut. I morgon är sista dagen på svensk mark innan jag tar flyget tillbaka till Paris. Förhoppningsvis hinner jag få tillbaka min dator innan dess också. Det vore ju en fördel. Min kamera glömdes hemma hos brorsan igår kväll så ni fär en gammal bild från förra året i stället. Då bodde jag i Sverige.

 

 

Denna veckan har jag funderat mycket då jag kanske måste ta ett avgörande beslut om var min närmsta framtid ska vara och om jag är redo att ge bort nyckeln till tryggheten till Sverige. 9 år har jag haft min lägenhet i Sverige och nu kanske jag kommer tvingas sälja den bara för att det finns en styrelse som beståmmer vad du ska göra med MIN egna lägenhet som jag ÄGER. De ska alltså styra över mitt liv och bestämma mina livsval. Ibland är det kollektiva ”alla ska behandlas lika och vi bryr oss inye om den unika individens behov”-tänket i det här landet bara för mycket.

 

0

0 kommentarer

 • Karin

  Ja det där blir jag bara så grymt irriterad på! Förstår inte vad det är för konstiga lagar kring detta med lägenheter i Sverige. Lite mer frihet tack! Efter att ha bott i Norge och England med mycket smartare system undrar jag verkligen ännu mer hur Sverige tänker kring detta. Jag hade tur med en någorlunda privat hyresvärd när jag hade hyresrätt så jag kunde till och med hyra ut den i andra hand rätt länge. Men att inte kunna det med en man ÄGER som du säger. Fattar inte…störda lagar och idéer.

 • Ellinor

  Den där bilden känner jag igen 😉 Hoppas att din vistelse i Sverige varit till belåtenhet och att du fått tid till att samla nya krafter samt funderat kring allting. Tråkigt att höra om ytterligare beslut som nu läggs till bördan. Jag har ingen koll på hur det fungerar med bostadsrättsföreningar, men det låter ju helt vansinnigt att de tvingar dig att sälja!? Finns det ingen man kan vända sig till för rådgivning? Stå på dig! Kram

 • Madeleine

  Usch låter som jobbiga beslut. Inga tvivel om att du inte trivs i Paris – men måste ändå kännas konstigt att sälja din lägenhet som du har här. jag förstår att det tvingar fram mycket känslor fram och tillbaka som ska vägas mot varandra. "Följ ditt hjärta" – kanske en gammal klyscha – men det är väl det enda du kan göra? Kramar, så ses vi nästa gång du är hemma!

 • Ulrika

  Usch vad tråkigt, förstår att det känns hemskt. Tyvärr så äger man inte sin lägenhet utan bara rätten att nyttja lägenheten och då har föreningen rätt att bestämma att man inte får hyra ut den i andra hand mer än en viss tid. Jag antar att det är det som har hänt?! Hoppas det löser sig, ibland händer kanske saker av en mening! Lycka till! Kram

 • Jasmine

  Fin bild! Men fy vad trakigt med lghn. Forstar verkligen att det kanns tufft, helt sjukt att det kan fungera sa…. Nagot som kanske kan pigga upp dig en gnutta ar att du har fatt en I LOVE YOUR BLOG-utmarkelse pa min blogg!:-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.