Culture Paris/France

In your dreams

 

 

Jag fick ett uppdrag för denna veckan av en rekryteringsagentur (det finns ganska många sådana i Paris, vissa mindre seriösa än andra) där jag skulle ”göra marknadsundersökningar” på svenska på ett research-företag. Det visade sig inte riktigt vara så de beskrev det. Rättare sagt var det inte alls som de beskrev det på agenturen och redan första dagen kände jag ”vad har jag gett mig in på?”. Kvinnan som är projektansvarig aka la responsable är en otrevlig och inkompetent kvinna. Hon skyller sina egna misstag på de anställda och pratar till alla som att de är dumma i huvudet. Redan från första dagen märkte jag att hon inte visade någon respekt till mig. Hon ville visa vem som hade makten och att hon kunde bete sig hur som helst utan efterföljder. 

 

Detta gjorde mig snarare förbannad än osäker och jag är stolt över mig själv att jag stod upp för mig själv och visade att jag inte är någon man bara kör över. Det är ganska skönt att uppdraget är slut nu och när de sa att de kunde höra av sig i mars då ett nytt uppdrag skulle börja så ville jag egentligen säga ”in your dreams”. I stället log jag det där falska franska leendet, sa ”ja visst, hör ni av er”. Både de och jag vet att vi aldrig mer kommer samarbeta men det viktigaste är ju att man är artig och önskar den andra en bonne fin de la journée.

 

Fransk arbetskultur i ett nötskal.

 

  

 
0

0 kommentarer

  • nathalie

    när jag jobbade i paris hade jag jättesvårt med hur hierarkiskt det var. chefen på min arbetsplats skulle verkligen stå över oss andra, och kunde va otroligt elak och förlöjliga en medarbetare framför alla andra. usch!!

  • LORISSA LOVEBOMB

    tack för dina vänliga ord <3 De hjälper mig att stå ut med maktlösheten håravfallet medför. Jag tappar håret på grund av en hudsjukdom som heter Alopecia Areata. Du kan googla det, det är ofarligt och smittfritt och smärtfritt. Men psykiskt påfrestande att inte ha något val.

  • Christine&Paris

    Ja jag vet, det händer överallt här. Otroligt trist, men tyvärr någonting man måste vänja sig vid. Det gäller att spela med men samtidigt inte bli likadan. Inte helt lätt för man blir lite hårdhudad av att jobba i Paris…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.