Culture Paris/France

In their own special way

 

 

I måndags fyllde C’s bror år (bilden ovanför har för övrigt C tagit, det börjar arta sig med fotograferandet, förutom att Agnès försvunnit bakom vinflaskan då) och som vanligt var det champagne och förstklassigt vin, trots att det bara var början på veckan.

 

Jag har gett mina svärföräldrar en del skandinaviska presenter genom åren. Choklad från Fazer, skål från Orrefors, värmeljushållare.. etc. Vissa grejer använder dock på sitt egna vis. Smörkniven med älgen används till ostarna och de värmeljusen min mamma gav i present sist hon var här tänds gärna med taklampan i starkt ljus ovanför.

 

Det här med att ha taklampan tänd när man äter är ett vanligt fenomen här. Varje gång tänker jag ”vad synd att man ska göra det så omysigt”. Men C gör ju likadant på kvällen. Tänder golvlampan i vardagsrummet så det blir ett riktigt hemskt sken över hela rummet. C’s syster (som är ganska nordeuropeisk jämfört med de andra: vegan, kritiserar att fransmännen inte kan läsa undertexter, velat flytta utomlands i flera år…) släckte till slut taklampan för hon tyckte det var mysigare så, vilket svärmor inte gillade alls. Men de är ju fransmän. De trivs att ha det så som det alltid varit.

 

 

 
0

0 kommentarer

  • Anna . P

    Låt dom ha det som dom vill, vi e säkert lika knäppa i andra avseenden, å d vill vi säkert helst vara & mår bäst av att få vara! 😊 Så länge d inte handlar om värre saker än omysig belysning vid middagen! 😉 Ser iaf ut som att ni fick väldigt goda ostar i måndags!! Mmm, blir bra sugen själv!

  • Christine

    Absolut, visst får de göra som de vill. Det är ju inte så att jag sitter där och säger "nej men du kan ju inte ha taklampan tänd om du har tända ljus", även om jag tycker det är helt ologiskt. Säger inte att det finns något rätt eller fel. Det är bara mina egna reflektioner och åsikter 😊 Det är lite det som är meningen med sådana inlägg, att skriva om kulturkrockar och olika sätt att leva/agera i Sverige och Frankrike. Sen tycker nog fransmännen att vi är skittråkiga som "jämt" sitter inne på fredagarna och äter tacos framför tvn 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.