C'est la vie

Il fait chaud

 

 

Till skillnad från den här måndagen, var söndag var väldigt avkopplande. Först en långlunch i mitt område med en vän jag inte sett på ett tag och eftersom mina ordinarie eftermiddagsplaner blev inställda, åkte jag i stället bort till Canal St Martin för att möta upp med Precious. Vi köpte varsin gateau och satte oss vid kanalen.

 

Det har varit så himla varmt hela helgen och det verkar fortsätta denna veckan också. Nog för att sommarvärme är underbart, men när det kommer upp mot 30 grader i Paris är det verkligen inte behagligt. Det finns liksom inget hav och inga sjöar för att svalka sig. Det blir ju inte bättre av att ens lägenhet förvandlats till en bastu. Det kan jag sakna med lägenheten jag bodde i med C. Nog för att jag frös häcken av mig under vintern på grund av den höga luftfuktigheten, men den var i alla fall relativt sval på sommaren. Jag kanske ska fråga om han vill byta? 

 

Jag tror det får bli en kalldusch innan jag går och lägger mig för att svalka av mig. Comme d’habitude.

 

Nu ska jag springa ner till Franprix och köpa lite glass. Sedan blir det middag och tillhörande efterrätt till senaste Devious Maids-avsnittet. Med lite vardagslyx blir måndagar som tur är lite lättare att hantera. 

 

 

0

0 kommentarer

 • Marie Bergman - Om livet på Cypern

  Hej! Du har säkert fått den här frågan 100 miljoner gånger, men i vilket område bör vi kolla efter hotell i Paris? 😊 Vi ska boka nu till veckan och håller på att kolla för fullt men får ingen riktig kläm på det hela. 😊 Vi vill bo så nära "centrum" som möjligt (även fast jag vet att det är väldigt stort) 😃

 • Christine&Paris

  Kolla runt Temple/Arts et Metiers, Villiers/St Augustin, St Georges/Notre Dame de la Lorette och Sentier/rue Montmartre. Inte så mycket turister och trevliga områden med gångavstånd till det mesta.

 • Emelie

  Vad fin du är! Bilden på dig vid vattnet är härligt vacker 😊 Är Precious det sanna namnet, eller bara är gulligt smeknamn? Känns nästan för bra för att vara sant, ju. Ps. Du har faktiskt fått mig att ladda ned hela säsong 1 av Devious Maids, och första avsnittet ska jag skölja ned med en burk Cookie Dough ikväll. Har du någon favoritglass? 😊

 • Christine&Paris

  Tack, vad gullig du är 😊 Ja hon heter faktiskt det! Hennes syster heter Angel 😉 Haha, vad tycker du hittills då? Jag gillar mars med caramel au beurre salé, eller häagen dazs (hur det nu stavas??). Och Magnum!

 • Marie Bergman - Om livet på Cypern

  Det var nog jag som läste lite för snabbt nu också inser jag 😊 Tusen tack för tips! 😊 Vi kommer dit måndag kväll 23/6 och flyger till Sverige med Norweigan torsdag kväll 26/6 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.