Q&A

How to get from and to the airport in Paris

 

 

Hej Christine! Vill först bara säga superbra blogg du har,sen har jag lite frågor. Jag och min kompis ska till Paris för första gången nästa torsdag och jag undrar vad är smidigaste sättet att ta sig från CDG airport in till paris city och hur mycket det brukar kosta. 

 

Sen undrar jag om du har handlat nåt på Primark i Paris och hur va det isf? 

 

Svar.

Det här beror lite på var i Paris man ska bo under sin vistelse. Enklast tycker jag är att ta Air France-bussarna Les Cars till Charles de Gaulle-Etoile (Triumfbågen), eller Roissybus till Opéra. Les Cars, är lite dyrare (15€) men då slipper man böka på med väskor (det finns personal som slänger in dem i bagageutrymmet – ha bara koll på var ni ska av och vilken terminal ni ska till på hemvägen) och så är det mindre folk på bussen. Roissybus är billigare (10€) men det är ofta mycket folk och fulla bussar. På Les Cars går det att betala med kort, men jag tror inte det går på Roissybus.

 

I annat fall finns RER B som man kan ta ner till Chatelet. Detta är inte att rekommendera under rusningstid, t ex mellan 8-10 på morgonen eller mellan 18-20 på kvällen då den linjen är väldigt belamrad vid de tiderna. Å andra sidan finns det ingen risk att hamna mitt i en trafikstockning och ska man bo i Marais eller mitt i stan är detta ett praktiskt alternativ. Det kostar lika mycket som Roissybus.

 

Ska man flyga till Orly rekommenderar jag Les Cars helt klart, då det är smidigast. Den stannar på Montparnasse, Invalides och Etoile och kostar 12€. Den tar jag när jag flyger med Norwegian.

 

Ett litet tips när du flyger med Air France från Charles de Gaulle, är att vara ute i god tid. De har inget bagage drop, utan du får stå i samma check in-kö som i princip alla som ska flyga med Air France till flera destinationer. Det tar sin lilla tid.

 

Nej, jag har inte handlat på Primark så vet tyvärr inte hur det är. Jag var där i London och gick i princip in och vände. Så känner jag inför den butiken, haha.

 

 

 
0

0 kommentarer

 • Marie Bergman - Om livet på Cypern

  Jag & min sambo kommer till Paris för första gången också till sommaren! Ser fram emot det grymt mycket 😊 Kanske får vi bjuda dig på en fika? 😊

 • Bella

  Håller med om att RER är hemsk att ta, spec med baggage…har faktiskt alltid haft mer problem med stillastående tåg än med bussen. tror jag tagit RER 5 gånger, 3 av de gångerna var det stillastående i 15-30 min efter Gare du Nord pga spårfel. Den stressen är inte kul. Älskar Les Cars, så lugna, AC, man får se i stan m.m. Kan vara lite köer, men det är ju ändå Paris, det är alltid köer med svenska mått 😊 Dock tar jag alltid den mellan CDG-Montparnasse, så routen är annorlunda än den mellan Etoile (kanske mer trafik via den?). Sen flyger jag alltid med Air France, gillar deras service. Men kanske Norweigan är bättre? Hur är Orly vs CDG? Sen borde det vara kortare resa Montparnasse-Orly. Tar ju ändå redan 30-40 min att komma dit från mig så kortare restid är ju alltid att föredra..

 • Marie Bergman - Om livet på Cypern

  Vi tänkte också åka till Sverige den 27e juni, vilka åker du med? 😃 Ja, vi är där innan. 😊

 • Christine&Paris

  Norwegian! Det var det billigaste, ändå fick jag pröjsa 180 euro tur och retur (med bagage och avbeställningsskydd). Åker ni till Sverige från Paris?

 • Marie Bergman - Om livet på Cypern

  Ja vi tänkte göra en kombinationsresa. Först åker vi från Cypern till London, efter några dagar tar vi tåget till Paris, efter några dagar flyger vi hem till Sverige för att vara där en vecka och sedan tillbaka till Cypern igen 😊 Vi tänkte dock kanske åka med Ryanair från Paris, det kostade bara 45 euro enkel. Har inte bokat ännu 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.