Home Sweet Home

Home Sweet Home 2.0

 

 

Jag har ju glömt berätta en sak. En god nyhet mitt i allt annat. Jag har nämligen hittat en lägenhet. Om en vecka flyttar jag till det här kvarteret. Jag kommer bo på gatan jag står och fotograferar från på första bilden, med boulangeriet som granne. Det är en liten studio och den matlagningsintresserade i mig gråter lite över att gå från ett stort kök med ugn till att klara mig på en miniliten köksvrå, men den har i alla fall tvättmaskin. Jag tröstar mig över att slippa spendera tid och pengar på att gå till tvättomaten varje lördag. Dessutom är ägaren svensk så hon kräver ingen fransk garant och det är lättare att kommunicera.

 

Jag kommer dessutom bo helt perfekt. Det ligger en mataffären precid bredvid min port, flera restauranger och barer i närheten, en kvarts promenad från mitt gym, 200 m till närmsta park, pharmacie… Nu längtar jag bara tills det blir sådär grönt och vårigt som fotot visar. Då ska jag sitta där på caféet på lördagar och dricka en kaffe i solen. 

 

På tal om sol så visar sig Paris från sin bästa sida idag och tidigt i morse när jag hade fönstret öppet hörde jag till och med vårfåglarna kvittra. Det ska bli runt 11 grader på eftermiddagen. Nu är jag på väg ner till St Germain för brunch med Ariane och Javier. 

 

 

0

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.