Vardagslyx

Good Morning

 

 

Jag startade min morgon tidigt idag. Egentligen är jag mer av en nattuggla än en morgonmänniska, men uppskattar egentligen de där morgnarna när man kommer igång tidigt. Särskilt när solen skiner, som idag. Jag har suttit på Starbuck’s vid Sentier i drygt en timme och jobbat på olika grejer som jag inte hinner med annars. 

 

Jag vet för övrigt inte varför hon skrev Antonia på min mugg. Hur kan det gå från Christine till Antonia? Eller vad det nu sår. Annars brukar de ju faktiskt inte ha något problem med att stava till mitt namn här i Frankrike. När folk hör att jag heter Christine tror de att jag har franska rötter. I Sverige stavar alla det Kristin däremot. Varje gång jag lägger undan kläder på H&M skriver de det fel. Och så jag som bara ”eh, alltså det stavas med ch… och e på slutet”. Varje gång.

 

Nu ska jag promenera bort till kontoret och ta tag i dagens arbete. Hur som helst önskar jag er en riktigt härlig tisdag. Hoppas ni får njuta av fint vårväder och en harmonisk dag. 

 

 

 
0

0 kommentarer

  • Elaine

    Nej vad konstigt att hon skrev Antonia..haha Jag vet hur det är med att få namnet stavat fel. Det händer mig ofta. Sendan flera flera år har jag därför en tendens att stava mitt namns väldigt fort efter att jag har sagt det, om någon ska skriva det förstås. Sen säger folk ofta fel så jag heter både "Elaine" som det engelska uttalet (som jag själv säger), "Elajn" som många äldre säger och "Elene". I Frankrke heter jag väl dessutom " Helene"? Jag brukar själv kalla mig det när jag pratar franska – Je m’apelle Helene. Annars låter det så fel x)

  • Emelie

    Haha! Det påminner mig när jag och min syster var på Starbucks i Paris för tre veckor sedan. Hon sade "Nathalie" – och vi fick ett "Magreb".. Magreb? Är det ens ett namn? Och i så fall, ens ett vanligt namn? Nä, ibland tror jag Starbucks bara jävlas med en för att få ett gott skratt. Och att ge oss några goda skratt också..! Produktivt av dig att sitta och plugga, däremot. Hoppas du får en fin dag, Kristin! (hehehe)

  • Christine&Paris

    Haha, jo jag tror det är ett namn. Fast det låter med som en stad, eller hur? Frågan är hur de fick Nathalie till Magreb.. Tack tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.