Travels

Going to Oslo

 

 

I eftermiddag åker jag till Oslo över helgen. Jag ska få träffa Ina! Åh, det ser jag fram emot. Jag jobbar för Danmarks största rederi så nu ska jag ut och ”provåka” våra båtar. Det är alltså lite halvt jobbresa. Det är ju lite typiskt att en storm kommer in JUST denna helgen när jag ska åka båt. Sedan ringer dessutom mamma och skrämmer upp mig så nu ser jag ett Estonia-scenario framför mig. ”Gå INTE ut på däck gumman!”. Åh fan. Jag ska dubbelkolla så vi har en hytt högt upp i båten och be min kollega att ändra vår middagsbokning från kl 20 till kl 18. Åksjuk vill man ju inte bli!

 

Först ska jag iväg till tandläkaren. Förhoppningsvis sista besöket där ett år framöver för nu har jag inte råd att laga fler tänder.

 

Ps, har ni några Oslo-tips kanske?

 

 

0

0 kommentarer

  • Anna

    Vigelandsparken! En jättehäftigt park med MÅNGA statyer, häftig året runt. Gå från Oslo S längs Karl Johann upp till slottet. Tyvärr inte lika mysigt som det var eftersom stadsbilden har ändrats lite sedan jag flyttade till Oslo 1993, men fortfarande väldigt bra sätt att se Oslo. Ta tricken från Vigelandsparken ner till Aker Brygge. Om vädret är OK gå till operahuset och gå upp på taket. Kan hälla på hur länge som helst, hade Oslo som hemadress i 16 år innan vi 2009 flyttade till Calgary. Var dock där i somras och besökte vänner. Ha det jätte trevligt! Undvik restauranger runt Aker Brygge och Karl Johann om du inte vill uppleva de omskrivna norska priserna. Om du tar tunnelbanan till Grönland kan du hitta en bra indisk restaurang eller två…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.