Paris

From the market

 

I helgen hölls en bondemarknad i mitt område. Bönder, vinodlare och lantbrukare sålde allt från champagne och frukt till kött och honung. För att inte tala om ostar av alla dess slag och fois gras från sydvästra Frankrike. Själv slog jag till på en låda aprikoser från Provence och en flaska vitt vin från Bordeaux. Vinet kostade mig ca 50 riksdaler och aprikoserna ungefär 30 kronor. Det får man väl säga är ett helt okej pris? Jag vet inte riktigt när jag ska dricka vinet, men det kommer väl snart ett passande tillfälle.
Förresten måste jag tipsa er om att köpa upp er på aprikosmarmelad om ni tar er tur ner till Provence. Under sommaren är aprikoserna fruktansvärt goda och marmeladen är lite av deras specialitet. 

 
0

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.