In the kitchen

From scratch

 

Ni kanske undrar hur blåbärspajen blev? Den blev helt okej och uppskattades av alla. De blev mäkta imponerade över att jag gjort degen från scratch. ”Hmm, brukar man inte det?”, tänkte jag då. Nog för att franska köket är känt över hela världen men det fuskas ganska mycket här kan jag säga. Det är konservgrönsaker, köpta soppor, färdigrätter och fondant au chocolat från Picard när man blir bjuden på middag. Själv försöker jag alltid göra det så hemlagat som möjligt och köper aldrig färdigrätter (jag åt McDonalds till lunch btw, haha). Pastasåser (jag särskrev det här först, det går utför med svenskan för mig nu…) köper jag dock ofta och så älskar jag ju den där citronfisken från Picard. Jag är även en sucker för rösti och potatiskroketter. Bjuder jag på middag vill jag däremot bjuda på hemlagat, i den mån det går.

 

Nu ska jag laga till lite hemlagad middag. Det blir köttfärsås och spagetti. Jag hoppas bara C hittar parmesan på vägen hem. Och toalettpapper. När jag var och handlade fanns det bara rosa och persikofärgat toalettpapper kvar. Det är urplockat i matbutiken. C’est la rentrée.

 

 
0

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.