Culture Paris/France

French Title

 

 

På vägen hem idag åkte jag förbi Fnac på Champs Elysées (den enda som är öppen på söndagar) och köpte några filmer. Jag tycker faktiskt om att köpa DVD-filmer och just på Fnac kan man köpa fem stycken för 30 euro. Jag tycker det är ganska mysigt att ha en DVD-hylla och föredrar det då det är bättre kvalitet än när man streamar. Det är nu vi 80-taliser börjar säga ”det var bättre förr”, eller hur? Jisses, jag börjar redan bli gammal!

 

Ser ni förresten vilka filmer jag köpt? Little Miss Sunshine och Flight är ju samma titel, men de andra är överstta till franska. Eat, Pray, Love har direktöversatts till ”Mange, prie, aime”. The Silverlining Playbook har fått en annan engelsk titel (som ”The Hangover” som heter ”Very Bad Trip”, no comment), men ärligt talat tycker jag den svenska titeln ”Du gör mig galen!” är lite av en katastrof. Hur tänkte de där? I så fall är den ”franska” titeln bättre än vår svenska översättning. Pride & Prejudice heter ”Orgeuil & Préjugés” på franska. Förresten så heter filmen Phone Booth, ”Phone Game” på franska, eftersom fransmän har svårt för att uttala th-ljudet på franska. Det låter mer som ”ze”. Så de skulle uttala den titeln typ ”Fån Booz”, hehe. 

 

Nog om det. Nu ska jag fixa lite middag och sedan kika på en av mina nya filmer. Frågan är ju bara vilken jag ska börja med?

 

 
0

0 kommentarer

  • Jenny

    Det är ju roligt, för det är ju lika på svenska. Vissa saker kan svenskar inte uttala, så då får den en annan titel, fast fortfarande på engelska. Det är kul när man ska förklara vilken film man sett till en amerikan. Men av någon anledning heter ibland filmen sin orginaltitel när den kommer ut på DVD, men inte när den var på bio. Konstigt! I alla fall, mysigt med filmkväll! 😊 Jag är 80-talist men streamar för fulla muggar. film2home hade rea i helgen och alla filmer kostade 3 kr att hyra. Jag såg Disconnect. Rekommenderas! ha en fin start på veckan (måndagsfilm, kanske?).

  • Christine&Paris

    Ja det håller jag med om. En av mina amerikanska vänner tyckte det var lite kul att svenskar inte uttalar d:et på "jacket" 😉 Jag streamar ofta, men ibland tar det så lång tid, plus att kvaliteten inte alltid är den bästa. Ska kolla in den filmen en annan dag. Tog ett glas med en kollega ikväll så blev ingen måndagsfilm. Nu ska jag sova!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.