Culture Paris/France

Franska middagstider

 

Igår åkte jag och mötte upp några barndomsvänner som hade mötts upp på Bastards innegård. De hade träffats lite innan klockan åtta och när jag kom dit hade jag inte ätit middag. Självklart hade alla redan ätit. Där är det stor skillnad mellan att bo i Sverige och Paris. Om jag mötte upp mina vänner vid den tiden när jag bodde i Frankrike så hade med all säkerhet INGEN redan ätit middag. Det är liksom underförstått där att om man bestämmer att ses innan typ nio på kvällen, så har man ofta bara ”grignoté” innan dess, alltså småätit. En apéro i Frankrike är exempelvis mellan kl.18 och 20, och då är det ite småplock som charkuterier, ost eller chips. Sedan äter man middag mellan åtta och nio. Ibland kunde jag äta så sent som tio om vi skulle ut och äta och det inte fanns bord tidigare. 

 

Nu har jag i och för sig aldrig varit den som äter middag kl. 18. I vår familj åt vi ganska sent så jag har nästan alltid ätit mellan halv åtta och halv nio på kvällen. Jag kommer nog aldrig ändra mina vanor, mycket för att de flesta jag umgås med lever ungefär likadant. Tio-elva däremot är lite väl sent tycker jag. Undrar hur det hade varit med min magkatarr om jag hade bott i Spanien? Haha.

 

Hur som helst var det väldigt trevligt att träffa dem för jag ser dem så sällan. Vi var en liten stund på Koi också, men alltså det stället är verkligen inte min typ av ställe. När gänget splittrades så åkte jag hem till en väns kompis en kortis och så drog vi vidare till Far i hatten. Där stannade jag tills strax efter ett när jag höll på att frysa ihjäl och fortfarande hade energi att cykla hem. 

 

0

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.