Inspiration

For the home

 

 

Jag fick som bekant en avskedspresent av mina kollegor i Paris i form av ett presentkort på hemsidan Rum21. Att de ens lyckades hitta en svensk sida som dessutom hade så bra grejer ska de ha en eloge för. Med tanke på att ingen av dem förstår svenska. Förutom IKEA, ABBA och Krisprolls. ”Christine, Krisprolls, ca vient de Malmö, j’ai regardé sur le site!”, sa Wassim stolt en dag. Som att jag inte redan visste att Pågens fabrik ligger i Malmö. 

 

Nu har jag världens beslutsångest över vad jag ska välja. Det finns så mycket fint! Dels är det det där jag verkligen behöver. Som en pepparkvarn (men alltså, 500 spänn för det?!), en traktörpanna, den fina salladsskålen från Kosta Boda, kaffekopparna Swedish Grace och en stavmixer från Bodum. Sedan finns det sådant jag egentligen inte behöver men gärna skulle köpa. Som en ny matta till köket, ljusstakar, vattenglas och den vackra muggen från Rörstrands serie Ostindia Floris. Lyktan från Tom Dixon är snygg, men även där känner jag att det är lite väl att betala 700 kronor för en värmeljushållare. 

 

Jag får nog fundera lite till på det där. Suga på karamellen, så att säga.

 

 

Ps, det var ju kul att just det här ytliga inlägget hamnade på blogg.se när det är sådana inlägg framsidan just nu består av till 90 % och som jag oftast inte klickar in på själv.

Jag lovar att slänga in lite Frankrike-inspirerade blogginlägg inom en snar framtid.

 

 
0

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.