Home Sweet Home

Finders keepers

 

 

I Sverige skulle man aldrig få för sig att ställa ut ett kylskåp eller en gammal madrass på gatan när man inte vill ha det längre. Det slängs i en container eller körs till tippen. I Paris resonerar man inte på samma sätt. Vid flytt eller renovering hittar man ofta prylar och möbler mitt på trottoaren. Jag är osäker på om det är lagligt, men i vilket fall så är det så folk gör. Sedan är det antingen fritt fram för medborgarna att plocka på sig det de behöver, eller så kommer sopbilen och hämtar det (som för övrigt kör och hämtar sopor flera gånger om dagen… ja, med några miljoner människor blir det lätt väldigt mycket sopor). Jag hittade den här stolen utanför min port när jag kom hem från jobbet och tänkte ”what the hell, jag behöver ju en stol!”. Så jag tog den, tvättade av den och nu står den i sovrummet. Lite retro är den allt. Jag känner mig så nöjd med min trendiga 50-talsmöbel (eller jag vet ju inte om den verkligen är från det årtiondet, men 50-talsmöbler är ju à la mode) som kostade mig noll euro.

 

Jag gjorde lite homestyling inför fotograferingen av min nya inredningsdetalj, men det är tänkt att den ska användas som ”belamringsmöbel”. Ni vet, där man lägger precis ALLT som man inte orkar hänga in i garderoben. 

 

 
0

0 kommentarer

 • teruko

  Det är i år 45 (!) år sedan mitt första Parisbesök och det är en fantastisk förändring som skett vad det gäller renhållningen under denna tid. Förr var det ibland svårt att ta sig fram på grund av t ex hundlort, idag är det ju hela arméer av diverse renhållningsfordon som drar fram. Suveränt verkligen. Trottoarerna är betydligt smutsigare i min småstad än i Paris. Smart agerat med stolen för övrigt!

 • Bella

  Ååh den är riktigt snygg ju! 😲 Avis! Hade gärna hittat något sånt! Är inte lika lätt här, de kommer och plockar upp saker varannan månad iaf så man kan spara saker man inte vill ha till dess och lämna ut då.. Tycker faktiskt det är ett bra system! Speciellt för alla som inte har bil eller orkar bära tungt. I centrala Paris måste det fungera bättre att inte ha en fast tid. Tänk om alla skulle lämna ut allt på samma dag..skulle bli totalkaos 😊

 • Madeleine

  Haha! På Möllan ställer folk ut saker de vill ha. För något år sedan stod en soffa här nere som diverse folk utnyttjade som häng eller/och sovplats. För någon helg sedan hade de något slags loppis här och det som inte såldes lämnades kvar. Såg för jävligt ut! Tur du hittade en charmig stol! Ta hand om dig. Kram

 • Nathalie

  Den enda gången jag har sett det i Sverige var när jag bodde i studentlägenhet, där ställde många ut möbler när de flyttade. 😊 När jag flyttade från Paris ställde jag ut all mat jag hade kvar på en parkbänk på gatan, hoppas någon behövande, och inte duvor, hittade den 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.