C'est la vie

Finally Friday

 

 

Underbara fredag. Den kommer alltid lika lägligt. Dessutom verkar det som att det ska bli fint väder och varmt. Så himla härligt!

 

Jag gick till jobbet idag, fastän jag nog egentligen borde stannat hemma. Samtidigt är jag ansvarig för en del och det känns bättre att kunna jobba undan lite eftersom det nästa vecka är röd dag både på onsdagen och torsdagen. Plus att jag är osäker på hur många karensdagar de har i Frankrike. Jag läste någonstans att de har tre på statliga och mindre företag och jag kände inte för att förlora tre dagars lön denna månaden (är ju ledig den 13 maj när jag är i Sverige). Christophe har ingen karensdag alls, men så måste han också visa intyg från läkaren första sjukdagen. Någon som vet hur det fungerar?

 

Dagens gick bra trots allt men det var med lättnad jag stängde jobbdatorn. Även om jag mår bättre än igår så har jag inte ätit så mycket sedan igår morse så jag känner mig svag. C erbjöd sig att stanna hemma ikväll och ta hand om mig men jag tyckte att han skulle umgås med kompisar i stället. Han förtjänar att ha en rolig kväll efter denna veckan. Själv har jag lagat middag och skypat med syrran. Nu ligger jag under täcket och tänkte titta på serier tills jag somnar.

 

 

 
0

0 kommentarer

  • Emma

    Hej Christine! I Frankrike måste man alltid uppvisa intyg från läkare från dag 1. Antalet karensdagar är tre förutom för "fonctionnaires", så orättvist! En del företag ger ersättning under karensdagarba men på många ställen ( bla mitt jobb ) förlorar man 100% av lönen under tre dagar..! Samma gäller när man är hemma för vård av sjukt barn…så otroligt dåligt system : (! Krya på dig och ha en bra helg : )!

  • Christine&Paris

    Ja det är typiskt. Jag misstänkte det, därför gick jag till jobbet igår 😉 Tack! Hoppas du får en fin helg du med 😊

  • Linnea

    Hejsan! Jag och min pojkvän ska åka till Paris i fem dagar i juni. Vi ska bo i montmartre och planerar att se de vanligaste sevärdheterna. Utöver det, har du något tips på vad vi kan göra? Vår budget är rätt låg så vad finns det för "billiga tips" i paris? Sen undrar jag om det finns speciella restriktioner i Paris parker, jag hörde någonstans att man till exempel inte får dricka vin i vissa parker, stämmer det? Sen har jag även hört att Montmartre ska vara läskigt på kvällen/natten. Har du upplevt det och på vilket sätt är det läskigt? MVH Linnea

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.