Fun stuff

Fête de la Musique

 

 

Igår anordnades den årliga Fête de la Musique i Paris. Varje år den tredje lördagen i juni 21 juni förvandlas Paris till en enda stor diverse musikfest med musikanter, matstånd och gatufester överallt. Själv hängde jag hela kvällen i Montmartre där jag strosade runt med ett gäng vänner. Det fanns scener i varje hörn och lite här och där stod DJ:s och spelade så hela gatan förvandlades till ett utedisko. Det var faktiskt första gången på länge som jag gick på Fête de la Musique. Till skillnad från Malmöfestivalen, är det här bara en dag, så det är mer roligt än jobbigt att det är folk överallt och musik till sent på natten. 

 

Däremot stod en DJ och spelade rave-musik nära min lägenhet, vilket höll på till typ tre på natten så jag sov inte så bra. Fast vad gör det när det är 25 grader och sol ute? Nu ska jag promenera hem till Erin för söndagsbrunch. 

 

 

Rättelse: Fête de la Musique är alltid den 21 juni, inte tredje lördagen i juni som jag skrev först. Sist jag gick på festivalen var en lördag, för fem år sedan, på midsommardagen. Därav min förvirring.

Tack Maria för att du har koll! 

 

 
0

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.