Vardagslyx

En spontan onsdag

IMG_6036

Igår visade sig solen från sin bästa sida och med de 22 graderna kände jag att det var dumt att stanna inne och städa en hel dag. Så jag tyckte att det var dags att dra fram någon sommarklänning jag ännu inte fått användning för och gå ut i solen. Det fick bli den här svarta från & Other Stories som legat alldeles för länge i en låda. För att slippa risken att frysa drog jag över en tröja. Sedan cyklade jag bort till Lilla Glassfabriken här i Malmö för att träffa Madde och bjuda henne på en glass. Där satt vi i den ljumma eftermiddagssolen och snicksnackade om allt mellan himmel och jord. Mycket om framtiden och livsfrågor. Ibland är det som att mina vänner förstår mig bättre än jag gör själv. Fast det är väl därför jag är vän med dem, just för att de är så himla kloka och smarta personer med helt underbara personligheter. De är aldrig rädda för att säga vad de tycker och jag älskar dem verkligen för det.

Efter vår korta men trevliga glasstund så skulle jag egentligen cykla hem och städa klart lägenheten, men så satt en vän på Moosehead och föreslog att jag skulle komma förbi på ett glas. Då slogs jag av det där med #yolo igen och glömde (läs: förträngde) mina städplaner illa kvickt. Efter en stund kom en annan vän till honom förbi, som det visade sig att jag faktiskt träffat redan, och vars flickvän jag är vän med på Facebook. Jag säger då det. Malmö är litet! Vi hamnade i härliga diskussioner och jag vet inte om det var det vita vinet som påverkade, men killarna övertalade mig att följa med och se ett band som spelade på Malmöfestivalen. Jag gav det en chans, men eftersom heavy metal verkligen inte är min grej så gav jag upp efter en kvart, tackade för mig och cyklade hem. Som min vän sa ”du gav det en chans, det ger jag dig cred för”.

För att summera onsdagens eftermiddag och kväll så bjöd den verkligen på överraskande härligt kompishäng. Ännu en gång så slår jag ett slag för helt oplanerade och spontana händelser som oftast gör dagen lite bättre än den egentligen skulle ha blivit. Samtidigt som man är hemma tidigt och inte vaknar med huvudvärk nästa dag.

Idag däremot måste jag göra allt det där jag inte gjorde igår. Tur att det är perfekt väder för hemmafix.

IMG_6030

//Yesterday might have been the last summer day in Malmö for this year. Let’s hope it’s not true, but just to be safe I put on a summer dress, went out in the sun and went to see a friend for an ice cream. After that I was supposed to go home but instead I met up with a friend I hadn’t seen in a long time who was sitting having a beer at a place at Lilla Torg. Another friend of his came by as well and finally I got convinced to come along to a heavy metal concert. Not my scene at all, so after a while I went home instead. It was a really fun night though, and it makes me appreciate those unplanned days and evenings. 

0

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.