C'est la vie

Dolce far niente

 

I filmen “Eat, Pray, Love” pratar de om uttrycket som rubriken visar. Jag tänkte på hur viktigt det är att ibland unna sig njutning utan att nödvändigtvis ha “förtjänat” det, utan för att bara njuta av det. Precis som att njuta av stunden, bara för att livet är här och nu. Är du bra på att göra det? Jag är dålig på att leva i stunden, men har blivit bra på att njuta av saker och ting, utan att jag tvunget har förtjänat det. Exactemente. Dolce far niente. Kanske är det ibland mitt problem. Det är väl därför jag är sockerberoende, haha. 

 

Lådan med macarons börjar ta slut. Så snart blir det inget mer “dolce far niente” för min del. 

 

Vilka är mina favoritsmaker då? Jag har fått den frågan flera gånger så here we go:

 

Av just les macarons de Jean-Paul Hévin så älskar jag verkligen café, Normandy (salted caramel), Crème Brûlée, Figue-in, praline och alla sorters choklad. Överlag så föredrar jag de mer chokladiga och karamelliga smakerna framför frukt och bär. En annan favorit är pistage, och sedan kan vanilj vara god om den verkligen är gjord på äkta vanilj.

 

Tips! Håll utkik i Paris olika boulangerier för ofta säljer de macaroner där som är minst lika goda som hos de dyrare ställena. Boulangerie Heurtier på 2 rue de la Verrerie (nära Hôtel de Ville) har till exempel riktigt goda macaroner, och ett mysigt café där man kan sitta och fika. 

 

0

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *