Travels

Discovery Channel

 

 

Mitt mål för 2013 är att resa mer. Det är så många platser jag skulle vilja se. Dels vill jag hälsa på vänner och familj i olika delar av världen, för det är så många just nu som jag saknar. Jag vill åka till pappa och Ewa i Förenade Arabemiraten (de flyttade dit i höstas för att jobba och bor i Ras-al-Khaima, en emirat norr om Dubai), spendera en långhelg hos syrran i London och åka för till Norge och Oslo för första gången i mitt liv och hälsa på min kompis Ina. Det senare har varit en önskan sedan ett år tillbaka men det har inte funnits tillfälle för det.

 

Jag vill även upptäcka nya platser där jag inte känner någon. Där jag inte pratar språket och där allting känns spännande och annorlunda. Sydafrika har länge varit ett drömresemål. Tänk att få åka på safari och uppleva en värld som är så olik den jag kommer från? New York har jag och syrran sagt att vi ska åka till tillsammans. Jag hoppa det snart blir av.

 

Sedan vill jag åka en vecka till min farfars hus i Spanien och bara spendera dagarna vid poolen eller på stranden där dagens enda ansträngning är att vända blad på en svensk deckare. En skidresa i franska alperna står också högt upp på önskelistan eftersom jag inte åkt skidor på fem år.

 

Nu tror jag inte att jag kommer kunna åka till alla dessa platser i år men jag ska ha det som mål att komma dit inom en snar framtid.

 

Var vill ni resa i år? Har ni varit på någon av de här platserna?

 

 

 
0

0 kommentarer

 • Magdalena

  Jag vill oxå resa. Och typ överallt. Men först vill jag nog utforska Europa tills jag övervinner min flygrädsla 😊 Vill till London, Italien, bila längs franska (och italienska rivieran). Usa har konstigt nog aldrig lockat mig. Men jag verkar vara den enda som e så "konstig" haha. För alla vill dit. Och där verkar ju kul men jag vet inte om jag hade velat flyga så länge. Dubai verkar också coolt. Som ett miniUsa 😊

 • Christine&Paris

  Karibien är också ett ställe jag vill till en dag. Och Hawaii 😊 Brasilien verkar fantastiskt. Min pappa reste mycket dit i jobbet när jag var liten och han verkar ha tyckt om det.

 • Christine&Paris

  Ausralien lockar intre så mycket faktiskt, Asien överlag är inte på min top tio-lista, men Hong Kong skulle jag vilja uppleva 😊 Jag skulle vilja se mer av Frankrike med men har redan varit på en hel del platser.

 • Christine&Paris

  Jo fast alla har vi ju olika intressen och smak vad vi vill upptäcka 😊 Många är galna i Australien medans jag inte ens vet om jag någonsin kommer åka dit, det lockar inte så mycket. New York vill jag till just för att det känns som en stad man måste se en gång i livet 😉

 • Jonna

  Jag vill gärna åka till Mauritius, Kuba och Dominikanska republiken. Men kommer att åka som reseledare till sommaren så då får jag se var jag hamnar! 😊

 • Anna . P

  Åhh, älskar älskar älskar att resa! Det e d bästa jag vet, det är det jag helst lägger pengarna på! 😊 Av dina planerade resor har jag varit i Oslo, alperna (franska schweiziska, österrikiska), Spanien, London och NY.. Dock va det otroligt längesedan jag var i NY, så dit vill jag åka igen! För ett par år sedan så hade jag ett par år på rad där jag hann med 6 utlandsresor/år! Älskade det! Då var det blandat weekendresor, veckoresor & längre resor. Men nu har det minskat till 3 resor/år. Förra året bjöd på Grekland, Prag & Rom, mkt nöjd med alla resemålen! I år lutar det åt Budapest, Paris & kanske Grekland igen… Men sneglar även ganska mycket åt NY hållet till, så dyker det upp prisvärda flygbiljetter blir det nog en tur dit med! 😉 Sen drömmer jag om Afrika! Vill oxå till Sydafrika, men även Namibia, Kenya eller Tanzania & en sväng ut till Zanzibar… Drömma måste man ju få göra! Hoppas du får möjlighet att göra många resor detta året!!

 • Freedomtravel

  Åh, man vill ju alltid resa till massor av ställen! Vi har precis kommit hem från Malaysia, och nu är man ressugen igen. Om vi har riktigt tur (och får tillräckligt med röster) kanske vi kan få åka till Barcelona i februari. Vi blir jätteglada om du vill lägga en röst på oss på den här länken: http://bit.ly/ZCHBee

 • Ida

  ÅÅh jag vill till tusen ställen! På de du nämnde har jag varit i London men det var alldeles för kort tid och då var det en del på Madame Tussauds & Forever 21. 😉 Men jag ska i början av mars åka till Rom i några dagar med mina föräldrar, 18-25 juni ska jag va en vecka i grekland med föräldrarna och jag och mina vänner planerar att åka till London i sommar! 😃 Jag kommenterade igår och frågade hur paris var på sommaren men du behöver inte svara på det för vi har bestämt oss för london 😉

 • Christine&Paris

  Just det, sorry, gömde helt bort att svara! Augusti kan vara nice men främst för oss parisare eftersom de flesta är på semester. Däremot kan det vara ganska varmt och många butiker, restauranger och caféer är stängda till slutet av månaden eller början av september. London blir nog bra, längtar själv dit men hoppas på enm resa i vår 😊

 • Christine&Paris

  Ja, samma här. Det är en obeskrivlig känsla att sätta sig på ett flyg och veta att man snart ska få spendera en tid att upptäcka och se nya platser 😊Tack, hoppas detsamma för dig!

 • Christine&Paris

  Mauritius har jag drömt om sedan 8 år när jag gjorde ett arbete om det i skolan. Hoppas vi båda hamnar där en dag 😊

 • Sofia

  Låter som ett himla bra löfte! =) För min del blir det nog färre resor än förra året men en hel del är redan inplanerat iaf så det ser jag fram emot! Sydafrika ligger på min lista också, aldrig varit där. Oslo satt jag och kikade möjligheter för idag på lunchen och New York kom jag ju nyss hem ifrån.

 • Robin

  Jag och Anders åker ju till Hongkong, Malaysia och Singapore om ett par veckor – en efterlängtad semester efter en sjukt tuff höst. Jag vill gärna till New York och Berlin i år, har varit på båda ställen men älskar. Sedan Paris, förstås. Nu får vi se när det blir, kanske inte förrän i höst, men då kan det bli länge.

 • Maja

  I år vill jag åka på weekend till Köpenhamn och Berlin (och kanske Barcelona!). Eftersom jag tar examen har jag ingen aning om jag kommer att få någon semester sen efteråt (eller om jag får något jobb alls iofs..men det hoppas jag i alla fall 😊 ) Så siktar in mig på mini-semestrar iår så får jag fara längre nästa år när jag får mina första semesterveckor. 😊 Många spännande resmål på din lista som jag inte har varit i. Har en kompis som är i Sydafrika nu och det verkar fantastiskt. Hoppas det blir ett bra resår! 😊

 • Christine&Paris

  Va? Nja, var ju på semester med Christophes familj och sen 4 dagar i Italien. Under våren avr jag bara en gång i Sverige och sen var jag där i höstas och under vintern. Har ju inte direkt åkt på någon weekend någonstans eller någonstans långt borta 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.