Travels

Discovering France

 

 

Jag pratade precis med syrran på skype och vi planerar lite smått en resa i sommar. Antingen en långhelg eller en hel vecka, beroende på hur mycket semester jag får ta ut. Man får 2 dagar per månad fram till juni så det blir ju bara en dryg vecka för min del sammanlagt.

 

Jag har inte varit i södra Frankrike på ett bra tag så vi har mest pratat om det, eller Atlantkusten. Nice har vi båda varit i och jag är inte intresserad av att trängas med kändiskåta wannabes i St Tropez eller Deauville. Det ska vara mysigt och gemytligt.

 

Har ni varit på något ställe vid kusten ni kan rekommendera kanske? Kuststäder jag sett hittills är Nice, L’Ile de Yeu, Biarritz, Deauville/Trouville, St Raphael, St Tropez, Hyères och Porquerolles. Helst vill jag uppleva något nytt, även om jag dagdrömmer om Biarritz mest hela tiden… Det ska vara sol, bad, god mat, trevliga människor, lite shopping (om man vill köpa sig en solhatt eller liknande) och så lite turister som möjligt!

 

 

 
0

0 kommentarer

 • Jenny

  Jgs ka kanske lite till kusten, men framförallt till Carcassonne och omkring. Min drömresa. Tänkte faktiskt (om det inte är för krångligt) ta tåget genom Europa, stanna i bl.a Sarajevo och Paris såklart och så Langedoc (och sedan flyga hem för då lär man hata tåg efter all restid. Vi får se. Hoppas du hittar något som passar!

 • tess

  Hej!! åh detser så härligt ut. Jag åker ju till Paris den 4e maj och stannar bara i Paris till tisdagen. Sedan åker jag till Bretagne för att min franska familj är där då på semester, har du varit i Bretagne? Sedan blir det en dag till i Paris o sedan åker jag hem. Kram

 • Anna

  Åh vad härligt! Jag gillar ett litet ställe som ligger längs kusten inte långt ifrån Frejus, som heter A’gay. Jätte mysigt men kanske inte super mycket shopping, då skulle jag nog åka till antibes och vill man ha lite mer shopping kan man åka till grannbyn juan les pins. Mer lyxliv där dock med finare butiker och det är lite dyrare. Ett tips är ju att bo på ett lugnt ställe och sen ta det lilla kusttåget över dagen och stanna i olika byar och städer på vägen. Hoppas ni får en härlig resa!

 • Carolina

  Oj vad svårt! Du har varit på många ställen. Jag har varit i La Baule x antal gånger, du har strand, god mat men ganska många franska turister och andra. Fast det härliga är att man har närheten till djur och natur och avstånden är korta. Varning dock, regnar det är det inte speciellt kul!

 • Bella

  Har du varit vid Noirmoutier? Är rätt nära till de Yeu. Annars är det en rätt mysig ö 😊 Bra stränder och väldigt mysigt med alla blå fönsterluckor och blommor. Små affärer och saltfält 😊 Ena sidan har typiska västkustsstränder och andra sidan känns mer som medelhavet med vikar etc Sen så är det Riquewihr, men det är i alsace så inget hav men världens mysigaste by och gott vin…

 • Kristin

  Sanary sur mer! iofs rätt mkt franska turister i juli/aug men annars inte alls och säg mig en trevlig kuststad utan turister på högsäsong 😊

 • Hanna

  Definitivt Collioure! Världens mysigaste lilla "stad" (den är inte så stor), nära Perpignan. Inte så långt från spanska gränsen. Kan vara en del turister under högsäsong, men det är värt det 😊

 • Christine&Paris

  Nej franska turister kan man ju inte komma ifrån, men jag menar mer att jag inte vill åka till ett typiskt turistigt ställe. Som Nice, Cannes etc. Får nog av det här i Paris, hehe 😉

 • Christine&Paris

  Ja jag frågade killen om La Baule, han sa att det är trevligt. Jag får göra en lista på potentiella ställen och se vad syrran tycker. Allt beror ju på hur många dagar vi kan åka. Blir det bara en långhelg kanske det blir för långt att åka ner till sydkusten.

 • Christine&Paris

  Ja, det låter som en bra idé att bo i en större stad ett par dagar och sedan spendera en eller två nätter i småstäder, eller bara en dag 😊

 • Christine&Paris

  Ja, fy jag hatar tåg överlag. Men är det två-tre timmar med TGV eller en kort sträcka med ett gammalt tåg så överlever jag. Föredrar dock flyg 😉 Låter i alla fall som en trevlig resa. Det är kul med semesterplaner!

 • Sara

  Jag maste saga att jag har varit i Sanary och Le Brusc nar jag var liten. Vi brukade aka dit pa semester. Det ar himla mysigt dar och dem har jatte bra strander att sola pa. Kanske lite lang trakigt om man forsoker hitta en klubb men barer har dem sa klart. Sanary ar mer som en nightlife stalle annars.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.