Travels

Det här med att resa och upptäcka världen

 

 

Just denna veckan är kanske inte den bästa i mannaminne. Brist på energi på grund av för lite sömn, sena timmar på jobbet och otur med lite allt möjligt. Men vad gör det om hundra år? Jag försöker tänka att om mindre än en vecka hoppar jag på flyget för hela 6 dagars semester.

 

Mina vänner tycker att jag reser hela tiden. Jo visst, de senaste månaderna har det blivit mycket resor. Samtidigt är det ett av mina största intressen så självklart är det det jag lägger min tid och mina pengar på. Andra köper hus, dyra designerplagg, bil eller skaffar hund. Själv väljer jag att lägga mina pengar på flygbiljetter. Att resa ger mig ett lyckorus som bara kärlek till och från nära och kära kan slå. Jag tror nog inte ens att jag skulle känna annorlunda om jag var i ett förhållande eller hade barn. Jag älskar att resa och vill helst göra det minst var tredje månad, annars blir jag rastlös och uttråkad. Detta året blir det inga längre resor för min del eftersom jag bara har en dryg veckas betald semester, men nästa år ska jag boka in några spännande resmål.

 

Nu kommer jag väl trampa någon på tårna, men jag kan personligen inte förstå vad man får utav att en gång per år, åka på en charterresa där 85 % av de man träffar på är skandinaver eller engelsmän. Eller hur man kan vilja köpa en väska för 20 000 kr i stället för att upptäcka nya platser och få lite perspektiv på världen. But that’s just me. 

 

Hur tänker ni? Det vore kul att höra!

 

 

 

 

 

0

0 kommentarer

 • Christine&OtherSweetStories

  Absolut, alla gör som de själva vill. Det lägger jag mig inte i. Detta är en reflektion och min personliga åsikt, sedan behöver inte alla hålla med 😊

 • Christine&OtherSweetStories

  Ja det förstår jag 😊 Jag tror att anledningen till att jag tänker som jag gör är för att jag växt upp i en familj där vi aldrig åkte på charter, så för mig lockar det inte att ha det uppstyrt. Sedan känner jag att ska jag åka utomlands på semester så behöver jag inte spendera den med folk jag har omkring mig hemma. Vilket det blir om man åker dit alla svenskar åker på semester 😉 Men jag kan absolut förstå fördelarna med det när man reser som famil. Huvudsaken är ju att man har en trevlig och avkopplande semester!

 • Tokyoyo

  Tänker som du! Men jag har fastnat för Japan (sedan 2010) så nu resar jag och min sambo nästan bara dit när vi har möjighet. Men ja, att resa är det bästa som finns!

 • teruko

  Att resa är en av livets väsentligaste meningar, absolut! Barn fick aldrig hindra min man och mig från detta "kitt" i relationen. När vår son (för 30 år sedan…) var fyra år köpte vi en tom skåpbil och inredde den själva – till en början mycket spartanskt – och med den åkte vi Europa runt i 27 år under sommarloven, framför allt i Frankrike. Numera är det flyg som gäller, sedan tre år tillbaka, men vi komponerar nästan alltid resorna själv. Vi är 76 resp. 67 år gamla och har fortfarande orken kvar för det. Om den så småningom tryter är dock charter bättre än inget, huvudsaken är att man får upplevelser av världen! Även en charter kan ju nyttjas huvudsakligen för transport och boende, man kan lätt ta lokalbussar och göra egna utflykter. (Men jag förstår att du inte tänker på ålderdomen ännu, det gjorde inte jag heller då jag var 30 😉 )

 • Malena

  Instämmer! Jag brukar tagga mina resebilder på instagram med resaärmeningenmedlivet. Jag och min man reser mycket, i maj ska vi till New York för tredje gången på 2 år, julen firade vi i Paris och i helgen ska vi till Göteborg. Jag gillar både de stora och långa resor samt de små och kortare. Jag blir också som du rastlös om jag inte kommer iväg på resa/hotell/annan miljö regelbundet! Att öppna ett hotellrum och ta de första stegen in i rummet är en underbar känsla tycker jag, älskar att bo på hotell!

 • Christine&OtherSweetStories

  Alla har vi vi våra favoritresmål. Jag åkte ju nästan bara till Sverige ett tag när jag bodde i Paris. Allt beror ju på intresse, ekonomi och behov.

 • Christine&OtherSweetStories

  Ja vad härligt! Istanbul är jag också sugen på eftersom min mamma varit där och verkligen älskade den staden. Dit måste jag ta mig snart! Har du tips på någon av de storstäderna som man kan åka till på utan sällskap på en korthelg förresten? Jag har dock redan varit i Barcelona, Nice, London och så Paris såklart 😊 Ja, mera resande till folket!

 • Christine&OtherSweetStories

  Nej men vad roligt! Det måste ha gett upplevelser och minnen för livet 😊 Härligt att ni fortfarande är så ressugna. Jag är säker på att ni kommer kunna ge er iväg ett bra tag framöver!

 • Christine&OtherSweetStories

  Ja fast det där beror ju lite på ens ålder och civilstatus också 😉 Är man över 30 kanske man inte åker på semester med päronen varje år, men är man singel och ung så är nog resor med vänner just det som roar mest.

 • Christine&OtherSweetStories

  Ja det där håller jag med om. Älskar att bo på hotell! Och så är jag enig om att både små och stora resor är härliga, nyanser och kontraster gör livet spännande.

 • Magdalena

  Ang kommentaren från k. Alla har inte råd för alla har inte bara sig själv att spendera pengar på. Många har barn och vissa av de är ensamstående. Jag har råd men jag är själv och jag är så sjukt tacksam att jag kan unna mig komma iväg då och då. Men om/när man får familj får man se då vad för sorts resa man kan åka på. Svårt ta med små barn på vilken resa som helst. Då får man göra det mer barnvänligt. Lättare när man bara har sig själv att ta hänsyn till. Det beror också på vad man prioriterar. Många gillar väl vara hemma (hemkära) och prioriterar annat framför komma iväg utomlands. Själv älskar jag resa och låter det gå före annat. Skärskilt när man är ung vill jag passa på. Men jag förstår att alla är olika och vissa inte gillar resa så mkt. Eller ja jag förstår ju inte HUR man inte kan gilla det…:) Men det är just för att alla är olika. Plus att man ändras också som person. Jag reste inte så mycket. (Inte alls nästan) när jag var 20…men några år senare kom det intresset. Hade jag tex skaffat familj när jag var 20 hade jag nog inte haft den möjligheten att resa då som jag gjorde.

 • Christine&OtherSweetStories

  Jo absolut, men samtidigt har vi alla ett val i livet. Väljer man att skaffa barn när man är 20 år utan någon utbildning så får man ju antingen kämpa lite extra och läsa upp den om man nu vill kunna ha lite extra pengar på banken att resa. Är man hemmakär och föredrar att inte resa så är det ju upp till en själv, såklart. men jag tycker också det är synd för att bredda sina vyer och se vad som finns utanför Sveriges gränser gör att man får en annan syn på saker och ting. DET kan jag inte förstå att man inte vill ha. Men som sagt, alla är olika och gör som de själva vill 😊 Sedan vet jag inte om jag håller med om att man måste åka på charterresor för att det ska vara barnvänligt. En vecka i Amazonas kanske inte är en semester för en 2-åring, men samtidigt finns det så mycket annat att se om det räcker att man har lite sunt förnuft som förälder för att det ska bli en bra resa för barn. Jag har vänner och bekanta som åkt på långresor med små barn och det har gått hur bra som helst! Bara det inte är en farlig plats eller det finns risk att utsättas för sjukdomar. Men det är klart, du har rätt att det är enklare när man bara har sig själv att ta hänsyn till!

 • Christine&OtherSweetStories

  Ja, helt klart! Jag la alla mina pengar på resor till Paris när jag pluggade. Var även i London, Barcelona och olika platser i Frankrike. Min lägenhet var ju inte lika fin som mina vänners, men de valde att lägga pengar på annat.

 • Ia

  Håller med! Har nu sparat pengar i ca ett år för att i sommar ge mig ut på en månads lång tågluff i Europa med en kompis. Och på tisdag åker jag till Nice i några dagar. Har inte rest någonting sedan jag flyttade hem från Paris efter att ha bott där i ett år, sommaren 2013. Så känner verkligen att jag måste ut och resa nu…

 • Robin

  Jag önskar ju lite att pengarna kunde räcka till lite av allt, men så är det ju tyvärr oftast inte 😊 Försöker hitta balansen genom att bara göra genomtänkta köp, köper hellre sällan och lite dyrare förutsatt att jag betalat för kvalitet och inte bara märke när det kommer till kläder och sånt. Det gäller även restaurangbesök och andra nöjen: jag skulle aldrig äta utelunch varje dag, det är billigare och nyttigare med matlåda och då blir de kanske två utemiddagarna jag äter varje vecka mer speciella och lyxiga (och kan få kosta lite mer). Det brukar räcka till några resor varje år. Det blir nog ingen längre resa för mig heller i år, eftersom jag bytt jobb och vill ha det rofyllt och skönt på en bekant plats (jo, det blir Frankrike som vanligt och kanske lite Italien) men nästa år vill jag åka till Asien igen!

 • Christine&OtherSweetStories

  Ja just lunch ute är ju inte så kul att lägga pengar på under vardagarna. jag har ju som tur är det bra med matsal på jobbet som jag knappt betalar någonting för varje månad. Det sparar jag mycket pengar på! Var ska ni i Italien?

 • Christine&OtherSweetStories

  Ah ok, jo jag kan tänka mig det! Det får kanske bli någon annanstans om jag ska åka ensam. Kanske Prag ja 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.