Okategoriserade

Det här är jag

 

 

Jag har förstått att några av er som läser är nya här inne. Därför tänkte jag att det kanske kan vara intressant för er att veta lite mer om mig. 

 

Den här bloggen startades i april 2009 när jag flyttade från Malmö till Paris. Jag hade faktiskt en blogg tidigare med (några av er har ju hängt med sedan den tiden), men den stängde jag ett tag efter att jag hade flyttat över till denna. Ibland kan jag ångra det för det är ju lite som en dagbok, men just den tiden var jag tillsammans med en kille som det gjorde väldigt ont att skiljas från. Så jag såg det lite som att avsluta det kapitlet och starta ett nytt. 

 

Hursomhelst. För att ta den där basinformationen först, så är jag 30 år och kommer från Malmö. Mina föräldrar är däremot från Stockholm så huvudstaden ligger mig varmt om hjärtat. Där bor halva min släkt och många av mina vänner. Jag har under tre olika perioder i mitt liv bott i Paris – vilket sträckte sig över 5,5 års tid. Första omgången var mellan april 2009 och augusti 2010, under det året träffade jag även en fransman som kom att bli min pojkvän i nästan fyra år.

 

Jag flyttade sedan hem under 1,5 år för att plugga och pendlade mellan Paris och Malmö under den tiden. I slutet av december 2011 flyttade jag tillbaka på obestämd framtid. Jag hade ett bra liv där för det mesta, men när min och fransmannens kärlekshistoria tog slut och jag insåg att jag inte längre trivdes med mitt jobb, så tog jag ett beslut. Livet är för kort för att undra vad som hade kunnat ske om man hade vågat ta sats och hoppa ut i tomma intet. Så jag sa upp mig och flyttade hem.

 

Nu bor jag i Malmö igen, jobbar på ett företag inom resebranschen i Köpenhamn som Online marketing coordinator och dagdrömmer nästan alltid om att resa någonstans. Mina vänner och kollegor brukar fråga mig ”ska du inte ut och resa någonting snart?”. Det beskriver nog mig rätt så bra. Jag älskar att köpa flygbiljetter och det är nog det jag lägger mest pengar på. Jag är inte särskilt prylgalen, förutom att jag kanske ibland handlar lite för mycket kläder och väskor. Mina största intressen är att – förutom resa då – fotografera allt och inget, sjunga stup i kvarten (gärna på jobbet, till mina kollegors förtjusning), skratta tills jag ligger dubbelvikt, skriva här i bloggen, bjuda hem mina vänner och improvisera ihop middagar, prata flera timmar i telefon med min bästa tjejkompis, träna när jag orkar och dricka gott vin. Jag är en spontan livsnjutare kan man kanske säga.

 

Om mina nära och kära skulle beskriva mig hade de nog sagt att jag är omtänksam, social, temperamentsfull, ärlig, stark, känslig, oorganiserad, rolig och självständig. Med stor brist på tålamod och en svaghet för kakor.

 

Så då vet ni lite mer om mig. Jag har fått en önskan om att skriva ner min Paris-berättelse och jag vill verkligen göra det. Mycket för att det är kul för min egen del. Jag ska bara finna tiden till det. Precis som jag har försökt hitta tid till att måla naglarna – vilket har varit i pipeline sedan två månader tillbaka.

Om det är någonting annat ni undrar så hojta till.

 

 

0

0 kommentarer

  • Bella

    Känner igen det där med att sluta skriva en blogg för att hjälpa avsluta ett jobbigt kapitel i livet. 😊 Hjälper så otroligt mycket. Hittade hit när du bodde i Paris, alltid kul att läsa om hur andra upplever livet här nere. Samtidigt är du grymt bra på att skriva, har en bra balans på personligt och "opersonligt" som gör att man vill fortsätta läsa även efter du återvänt till Sverige.

  • annasarah

    Fint skrivet! tack Christine! Hoppas din sommar blir fantastisk! Även jag är i Sverige igen, och har haft det ganska lugnt gällande resnerven (det sista halvåret), men nu har den kommit tillbaka som aldrig förr…vet inte hur jag ska klara det om jag inte åker utomlands minst tre gånger i höst =P Kram Anna-Sarah

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.