In the kitchen

Cinnamon buns

 

 

Okej håll i er nu utlandsvenskar med stor saknad efter svenska delikatesser. Jag har bakat kanelbullar hela eftermiddagen. Sist jag var i Sverige köpte jag med mig jäst. Eftersom den går ut nu i veckan var jag ju tvungen att baka. Det är ju inte så mycket pengarna, 1,20 kronor kan jag leva utan, men att gå miste om 40 goda kanelbullar fanns inte på kartan. Den första plåten bullar blev lite för gräddad. Det här med varmluftsugn är inte helt lätt alltid. Den andra plåten hade jag däremot mer koll på så de blev helt perfekt gräddade. Tyvärr läste jag fel i receptet och hade i för lite smör och missräknade med sockret så de blev inte lika goda som sist. Men helst klart värda besväret.

 

Jag har hållt på med detta sedan klockan fyra så nu är jag helt slut. Och nu är klockan snart sju så då är det dags att börja med middagen. Ingen ro och ingen vila. Jag vet en snäll och duktig svensk tjej som förtjänar en massage av sin pojkvän ikväll.

 

 
0

0 kommentarer

 • Karin

  Jag seriöst dreglar ner hela tangentbordet…funderar skarpt på att ta en sväng till Paris så där bara. Eller baka. Kanske lättast med det senare 😊

 • Louise

  Visst går det väl att köpa jäst i Frankrike också? Levure boulanger kunde iallafall jag hitta i butik, annars hos boulangerierna 😉

 • Christine&Paris

  Jo jag har hört det, men nu var jag i Sverige så jag köpte med mig då. Det tar ingen plats och kostar nästan ingenting. Jag bakar väldigt sällan med jäst så har inte behövt testa att hitta det här 😊

 • sara

  Nä jag DÖÖÖÖR så gott!!! har precis skrivit ett inlägg om hur extremt sötsugen jag är idag ocxå slänger du fram en bild av kanelbullar. Nästan taskigt ju 😊 Det blir nog baka av i helgen känner jag, funderar dock på lussebullar istället. Eller så kör jag både och 😊 KRAM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.