C'est la vie

Carrots for breakfast?

 

 

På mitt nya jobb serverar de frukost varje morgon. På fredagar är den lite extra ”lyxig” med färska bullar, juice, nutella och ost. Jag tycker att det är en fin gest från deras sida. Därmot förstår jag inte riktigt det här med att äta morötter på morgonen. Det står alltid en stor korg med morötter vid frukosten och många av mina kollegor äter det till frukost. Är det någon dansk grej eller gör man det även i Sverige?

 

Dessutom har de en matsal där lunchen serveras. För 400 danska kronor per månad får man en hel buffé med allt möjligt. Riktigt god och bra mat är det dessutom. Massor med sallad, bönor, ostar, fisk, grönsaker och gratänger. Bara färskt och fräscht. Jag måste säga att det är riktigt nice att slippa göra matlåda eller lägga en massa extra pengar lunch ute. I Paris hade vi lunchkuponger, men de åtta euro de var värda räckte inte så långt om man ville ha bra mat, så jag fick ofta lägga till en eller två euro. Många bäckar små, blir till en stor å. Som min mamma brukar säga…

 

 

 

0

0 kommentarer

  • Jenny

    Ja verkligen en bra deal! och slippa laga matlådor/lägga massa pengar på lunchrestauranger som ändå oftast inte är så bra. Tummen upp! och morötter till frulle: never heard of it. Och jag har också jobbat i Danmark… 😊

  • Louise i Italien

    Åh, vad jag saknar svensk matkultur på jobbet! På mitt jobb i Milano har vi inte ens en matsal, så jag MÅSTE gå ut och äta lunch, och precis som du säger de där 8 Eurona i matkuponger räcker ju aldrig. Buhu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.