Paris

Bonjour

 

 

Jag satt och tittade på Nyhetsmorgon och då dök ett inslag upp från Paris. Jag tror, och rätta mig jag har fel nu, att hon sitter på Le Dôme vid Villiers. C’est ça, non? Jag tycker jag ser karusellen där i bakgrunden och glasväggen bakom liknar den på bilden här ovan som jag tog förra veckan i Paris.

 

Hon nämnde att Paris inte riktigt var vaket ännu. Det stämmer så bra in på verkligheten. Innan nio på lördagar och söndagar är bara turisterna ute på gatorna. Fransmännen gillar sin grasse matinée på helgen. Själv vaknade jag redan tjugo över åtta och har hunnit läsa tidningen och äta frukost. Jag är ganska morgontrött jag med, men tycker samtidigt om att vakna tidigt och hatar verkligen att sova bort hela förmiddagen på helgen. Nu ska jag städa lite snabbt och sedan byta om till träningskläderna för ett gympass innan lunch.

 

 

 

 

0

0 kommentarer

  • teruko

    Såg tv-inslaget och tänkte likadant. (Det är för övrigt nästan "jobbigt" att så fort det är bilder från Paris i t ex en film så måste jag liksom försöka identifiera platsen. Missar ibland delar av handlingen p g a detta :-/ )

  • Bella

    Ser ut som det! Samma stolar, bord och fönsterdesign! Här i Les Clayes vaknar alla tidigt! Söndagar är det inte ovanligt att se massor av folk på väg till marknaden kl 7. Sen blir det tyst igen kring 12-15 när alla ha långlunch. Tror det beror på alla pensionärer, plus att alla vill åt det bästa råvarorna på marknaden såklart. Det är vekligen som förr i tiden här ute, 40min från centrala Paris. Knäppt! Men samtidigt så föredrar jag detta över Paris caféer konstigt nog. Franskt småstadsliv 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.