In the kitchen

Blueberry Pancakes

 

 

När jag väl kom upp ur sängen vid elva idag gick jag ut och handlade, sen fixade jag ihop en brunch till mig och C. Jag gjorde amerikanska pannkakor igen. Precis som förra gången gjorde jag med blåbär. Jag tänkte att ni kanske vill ha receptet? De är så goda!

 

Du behöver:

 

2,5 dl mjöl

2 tsk bakpulver

1 msk socker

½ tsk vaniljsocker

½ dl blåbär

1 ägg

1 msk smör

2½ dl mjölk

½tsk salt

 

 

Så här gör du:

 

Blanda alla torra varor i en bunk och rör om. Smält smöret i en kastrull eller en skål i micron. Låt det svalna lite och häll i mjölken. Vispa sedan i ägget med mjölken och smöret. Blanda det med de torra varorna och vipsa till en jämn smet. Det ska vara tjockare än en vanlig pannkaksmet. Häll i blåbären och rör om. Stek sen upp. Det blir ca 10 pannkakor beroende på hur stora man gör dem.

 

 

 
0

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.