Movies & TV,  Tankar & Funderingar

Before the Flood

IMG_5731

Jag såg precis dokumentärfilmen ”Before the Flood” som Leonardo DiCaprio producerat i samarbete med National Geographic. Förutom intervjuer med ledare runtom i världen, så besöker han platser som påverkats extra mycket av allt koldioxid-utsläpp, vilket är ett resultat av massiv matproduktion, fossila bränslen, klädindustrin och annat mög.

 

Någon som har sett den? Filmen var riktigt bra måste jag säga, och gav mig en tankeställare. Hur viktigt det är att vi alla är medvetna om följderna av vårt konsumerande. Jag läste nyligen en artikel om att vi svenskar förbrukar resurser som kan jämföras med 4,2 jordklot. Du kan läsa det HÄR. Det är ganska sjukt när man tänker efter. På ett sätt känns det lite som ett kört lopp för på grund av allt maktspel så kommer det antagligen ta lång tid innan någonting verkligen händer. En forskare berättade att år 2040 kommer vi kunna åka med båt rakt över Arktis. All is kommer alltså vara smält.

Jag är inget helgon och bidrar även till stacken. Jag kommer inte sluta resa eller bli vegan, och bollen ligger nu hos världens ledare för att verkligen göra skillnad, men jag tror på talesättet ”många bäckar små…”. Även vi kan påverka och göra en liten skillnad bara i vårt dagliga liv. Inte förbruka mer el än vi behöver, stänga av elementen när vi inte är hemma (jag brukar faktiskt stänga av dem på natten och om det är kallt sover jag med två täcken), cykla i stället för att köra bil, stänga av TV:n när vi inte tittar, Undvika produkter som är gjorda på palmolja och dra ner på intaget av nötkött (se filmen så förstår du vad jag menar).

Vi har bara en planet. Det vore synd att förstöra den.

Se hela filmen här → Before the Flood

//I just saw the documentary Before the Flood which is produced by Leonardo DiCaprio in collaboration with National Geographic. Have you seen it too? If not, then you need to watch it pronto. I hope that everyone on the planet watches this film and realises that we are ruining our planet and that we need to make a major change in order to save it.

You can watch it for free on YouTube HERE.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.