In the kitchen

Bakin’ in the makin’

 

 

 

Ikväll är vi bjudna på middag och de bad oss fixa efterrätt. Jag kom på den briljanta idén att bjuda på en klassisk svensk blåbärspaj med vaniljsås (pappa och Ewa köpte med Snabbmarzan vaniljsås när de kom till Paris i juli). Med svenska blåbär från Picard, haha. När det gäller matlagning är jag en riktig improvisatör men när det kommer till bakning googlar jag femtioelva recept för att hitta det mest perfekta och står ofta där och oroar mig för att det ska bli fel. Jag hoppas jag gjort rätt. Nu ligger i alla fall degen och vilar i kylskåpet.

 

Jag och C är värdelösa på att komma upp ur sängen när vi är lediga. Idag sov vi till tio och sen låg vi och skrattade åt våra egna sjuka skämt innan vi till slut tog oss i kragen. Vi har tänkt åka iväg på en lite utflykt efter lunch så nu ska jag ta en dusch och göra mig i ordning.

 

 
0

0 kommentarer

  • Katarina

    Varför inte göra egen äkta vaniljsås istället för sån där köpt skit med massa e-nummer i? Äkta och eget är ju bäst 😊och att göra egen vaniljsås tar inte lång tid och är inte alls svårt att misslyckas med!! 😊 Det måste du prova!

  • Christine

    Jag tyckte det räckte med pajen. Bara att jag gjort degen själv imponerade dem utan dess like, haha! Men du har rätt, det är säkert godare. Bara att jag haft en hang up på ekströms vaniljsås sedan jag var liten och tog 10 % paj och 90 % vaniljsås när det vankades kalas. Love it! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.