Travels

Austria August 2012 #flashbackfriday

IMG_8299 IMG_8295 (2) (kopia) IMG_8149IMG_8283IMG_8016 IMG_8131IMG_8019 IMG_8153 IMG_8123
Även om min kärlek till Frankrike är svår att konkurrera mot så finns det ett land jag besökt som ligger väldigt bra till på min topp fem-lista. För fyra år sedan, nästan exakt faktiskt, så var jag på semester i Österrike och blev nästan lite förälskad. Inte i en lång, bredaxlad och blond österrikare utan i landet. Bilderna är tagna med en kamera som tyvärr inte producerar lika skarpa foton som den jag har nu, men med kulisserna man skådar i bakgrunden tycker inte jag att det gör någonting. Det går inte ens att jämföra med hur fint det var i verkligheten. Kulle efter kulle med vinrankor och höga berg som låg som en skyddande mur kring de djupa dalarna. Det var – så att säga – hisnande vackert.

Jag åkte dit tillsammans med min dåvarande svärfamilj i samband med ett bröllop i närheten av en stad som heter Graz (två av bilderna är från den staden), där vi bodde på ett Bed & Breakfast under en veckas tid. Är det inte fint? Jag tyckte verkligen om både människorna och naturen i Österrike. Det senare påminde faktiskt till stor del om vår svenska natur, och då tänker jag på de mellersta och norra landskapen. Mycket skog, många små sjöar och mysiga gårdar. För att inte tala om hur rent det var och att det var bra service vart man än begav sig. Det märktes väl när vi kom från Frankrike. Som natt och dag nästan. Jag vill väldigt gärna tillbaka dit en dag. Särskilt till Wien. Har någon av er varit där? Det verkar vara en så fin stad.

Gissa vilken film jag fick lust att se efter att ha gått genom de här bilderna? Sound of Music! Tittar på den as we speak, haha. Där kan vi snacka om en film som får mig att känna glädje. Älskar den och har säkert sett den minst tio gånger.

//A flashback to four years ago when I fell in love with Austria. We stayed in the south-east part of the country at an Bed & Breakfast, and went there to go to a wedding. This country reminded me a lot of my own country, especially the nature with the many forests and small lakes everywhere. However, the breathtaking scenery with high mountains and deep valleys is something I don’t see very often living in south of Sweden where it’s mostly flat. I would love to go back one day and visit Vienna amongst other places.

0

0 kommentarer

 • Pernilla

  Åh jag blir nostalgisk Var utbytesstudent i Graz ett år i början av 2000-talet. (Var tog åren vägen??) Wien är en väldigt fin stad men jag upplever den som fin och inte lika mysig som Graz.

 • teruko

  Har varit i Wien ett par gånger. Vackert? Ja. Men det är en ” kylig” skönhet på något vis, tycker jag. Storslagna byggnader osv, men inte med den puls och den värme som finns i t ex Paris och Rom. Dock, det är ju bara min upplevelse. Österrike är annars, som du skriver, ett fantastiskt vackert landet.

 • christinestories

  Jaså, där ser man. Jag kanske ska satsa på andra resmål i Österrike då? Jag skulle gärna vilja åka till Alperna 😊

 • christinestories

  Ja tiden går fort, haha! 😊 Ok, det verkar som att du inte är den enda som inte tycker att Wien är så mysig. Kanske får överväga att vänta med att åka dit.

 • Ia

  Håller med Teruko om att Wien är fint men kändes inte mysigt och är ingen stad jag direkt längtar tillbaka till. Dock håller jag med om att det är rent i Österrike och att människorna är trevliga, var en pensionerad läkare som gav mig och min kompis skjuts till hotellet när han såg att vi stod på trottoaren med stora ryggsäckar och tittade på vår karta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.