Tankar & Funderingar

Always Remember

Jag tycker att ni ska läsa Mia’s inlägg. Det fick mig att tänka på hur vanliga alla de där händelserna och situationerna är. Hur hemskt det är att så många människor i världens känner sådant hat, sådan sorg, sådan smärta och sådan ilska så det behandlar sina medmänniskor illa.

Om ni går förbi en hemlös på gatan, även om ni inte vill ge pengar, så ge dem ett leende eller ett vanligt ”hej”. Det kanske skulle göra deras dag att bli sedda. Om ni ser en tjej eller kille sitta ensam i matsalen. Sätt er bredvid, det kanske gör att den personens självkänsla växer en aning. Nästa gång ni hör någon säga någonting illa om en annan person, säg ifrån. Visa var ni står. Då kommer ni må så mycket bättre i er själva. Nästa gång någon ”konstig” äldre person börjar prata med er när ni sitter på en bänk i parken, prata tillbaka. Det kan vara er kollegas ensamma mamma som inte pratat med någon på halva dagen för att hon är ensam.

Tänk på att vi alla behöver omtänksamhet och bekräftelse. Visa för de som behöver er uppmärksamhet att ni har ett stort hjärta och att ni ser dem. Det kommer tillbaka till er en dag. Karma kallas det.

Kom ihåg: Behandla andra så som du själv önskar bli behandlad.

0

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.