Italy

Alla vägar bär till Rom

 

De här bilderna är sju år gamla och och det var mitt första besök i Rom. Sedan dess har jag inte åkt tillbaka. Jag har funderat på det många gånger, men det har inte blivit av. Jag har ju som bekant varit i Italien flera gånger de senaste åren, bland annat till Parma, Verona (C fick visst vara med på ett hörn där, men aja, han är ju en del av de minnena) och Genova.

 

Rom har jag bara upplevt ensam och aldrig under en weekend. Tills nu. I veckan bokade nämligen jag och Lucie en långhelg dit. Vi åker första helgen i april och stannar fyra nätter. Det ska bli så himla kul! Det är andra gången jag åker dit, men nu får jag uppleva denna fantastiska stad med en vän i stället för ensam. Äta pizza, dricka vin, fila på mina (nästintill obefintliga) italienska språkkunskaper och gå på den sedvanliga gelato-dieten. 

 

Nu ska vi bara hitta något bra och prisvärt hotell. Det är så svårt när jag inte känner till staden så bra och dessutom verkar många hotell inte vara så prisvärda. Jag har hittat minst fem 4-stjärniga hotell som nog hade klassats som 2-stjärniga här i Sverige, haha. Plus att det vore roligt att kanske åka på utflykt på söndagen. 

 

Har ni några tips på hotell eller trevliga utflyktsmål kanske? De tas tacksamt emot!

 

0

0 kommentarer

  • Christine&OtherSweetStories

    Åh tack snälla söta du för allt detta! Jag sitter och går genom alla dina Rom-inlägg, hehe. Hade helt glömt bort att du gjort utbyte där! Så himla många trevliga inlägg, och fina bilder 😊 Bra tips med Colosseum för dit tänkte vi gå. Jag gick aldrig in där så det vill jag inte missa, men hatar ju att stå i kö! Nu ska jag spana vidare på hotell och läsa alla dina inlägg 😉 Kram!

  • Eva Sjöholm

    Rom den perfekta staden att bara gå runt i! Inga avstånd, när vi har varit där har vi inte åkt kollektivt någongång. Vi har bott på: Residenza Sansoni – Navona /vatican, in the… – VRBO. Fin lite studio mellan Piazza Navona och Campo di Fiori och en supertrevlig värdinna, Olivia och mycket prisvärt! Prego! Alltid lika kul att kika in på din blogg, tyvärr är jag lite sämre på att lämna någon kommentar, ska försöka bättra mig! Eva

  • Christine&OtherSweetStories

    Hej Eva, Tack för ditt tips. Och roligt att du lämnade ett litet spår efter dig. Det är alltid lika kul 😊 Och nej, ja det är underbart att kunna gå runt till fots. Jag är inte mycket för Roms metro, hehe.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *