Okategoriserade

About me

 
Jag hittade en lista och tänkte att ni kanske ville veta lite om mig. Eftersom jag är så himla intressant, cool och häftig.
Den som vill får sno den och fylla i den själv!
 
Du heter? Christine, och två mellannamn. Efternamnet vill jag inte skriva här.
 
Smeknamn? De flesta kallar mig för Christine men en av mina vänner kallar mig Strikin eftersom jag blev kallad för det av ett barn när jag jobbade på dagis för många år sedan. Hon hade svårt för att säga mitt namn. Sedan berättade jag det för mina vänner och en av dem hakade upp sig på det 😉 Sedan kallar min systers bästa kompis mig för Kesse, haha. Var kommer de ens ifrån Isabell?
 
Hur gammal är du? 28 år den 11 november.
 
Beroende av? Instagram, att resa, mina vänner, socker.
 
Vad får du oftast komplimanger för? För min sångröst och att jag pratar bra franska. Jag får ofta komplimanger för min matlagning också. Utseendemässigt för mina läppar.
 
Familj? Mamma, pappa, farfar, två syskon, pappas fru, kusin Sophia och så brorsans fruga och unge ser jag
som närmsta familjen. Och så pojkvännen då.
 
Kör? Tack och lov inte eftersom jag inte har körkort.
 
Sprit, cider, vin eller öl? Jag är nog den enda Paris-bon som inte gillar champagne…? Gillar vin och sen
dricker jag helst drinkar. Öl gillar jag inte alls och cider är för sött.
 
 
Hatar? Falska människor som säger en sak men menar någonting annat. Sedan hatar jag verkligen att äta mat som jag inte vet vad det är. Som när jag blev ilurad benmärg… Jag frågar alltid vad det är om det ser suspekt ut.
 
Hur svarar du i mobilen? Oui, c’est Christine, om jag inte vet vem det är. Hej, hello, salut eller hallå om jag vet vem det är. Väldigt intressant, jag vet.
 
Brukar du komma i tid? Ehh, hrm. Ja..? Nej jag är dålig på att komma i tid. Sjukt dåligt och jag jobbar på det. Men när det gäller jobb kommer jag i tid så länge jag har en fast tid att passa. Flextider funkar inte, då flexar jag ganska mycket på morgonen.
 
När mår du bra? När jag har roligt med mina vänner eller när jag är med min familj. En ledig dag då jag får strosa runt i ett soligt Paris och bara njuta av dagen. Eller när jag reser.
 
 
Är du blyg? Det beror på humör och situation. Oftast inte men om jag känner mig malplacerad brukar jag vara lite blyg, eller reserverad, i början.
 
Vad längtar du tillbaka till? Sommaren, nära och kära i Sverige.
 
Har du bra vänner och äkta vänskap? Ja, det har jag verkligen. Här i Paris, i Sverige och på andra platser.
 
Är det okej att gråta? Självklart! Jag gråter till filmer, när jag är jättetrött, när jag läser om hemska saker som
händer barn och djur, när jag har pms, när jag saknar familjen. Hela tiden med andra ord.
 
Vill du gifta dig? Ja det vill jag. Jag vill ha ett stort bröllop med en vacker klänning och en härlig fest.
 
Barn? Inte mer än två. Jag tror jag kommer vara en grym mamma. Hård men rättvis och samtidigt kärleksfull.
Det är viktigt tycker jag, att överösa sina barn med kärlek. Det blev jag när jag var liten 🙂
 
Är du bra på att laga mat? Ja, men bara när jag lagar till andra. När jag gör till mig själv blir det oftast ganska tråkiga rätter, haha.
 
Intressen? Resa, blogga, gå runt i inredningsbutiker, fotografera, sjunga, dricka drinkar på en mysig bar med vänner, laga mat.
 
 
Det visste ni inte om mig:
 
– Jag är född och uppvuxen i Malmö men pratar rikssvenska, eftersom mina föräldrar båda är stockholmare och jag aldrig gick på dagis som liten. Första frågan när jag träffar nya människor är alltid ”hur kommer det sig att du inte pratar skånska?”. Jag tror jag hört den frågan 1000 gånger!
 
– Jag är ett kontrollfreak och gör gärna saker själv i stället för att vänta på att andra ska göra det, någonting min pojkvän inte alltid uppskattar.
 
– Jag skulle aldrig åka på en charterresa i vuxen ålder.
 
– Jag tycker om att tvätta kläder just för att alltid ha en full och ren garderob. Sjukligt beteende, jag vet. Däremot hatar jag att vika tvätt och det kan ibland ligga en vecka i en stor IKEA-kasse utan att jag orkar ta tag i det…
 
– Jag har ett hett temperament och kan bli arg på två röda. Däremot är jag inte långsint och kan oftast inte vara arg mer än en dag, om ens det. Jag är skorpion, om det förklarar saken.
 
– Jag tycker inte om ketchup och senap (förutom i matlagning där man inte känner av det) och äter alltid korv med bröd utan någonting på.
 
– Mitt favoritdjur är späckhuggare.
 
– Jag hör väldigt dåligt, särskilt på vänster öra. Detta kan vara skitjobbigt för ibland måste jag säga ”va?” fem gånger eller bara nicka och låtsas som att jag hörde vad personen sa. Jag ser även dåligt och kan ibland råka gå förbi folk jag känner på gatan för att jag inte ser dem. Jag borde nog ha både glasögon och hörapparat…
 
Är du flygrädd? Nej det är jag inte. Tycker dock att det är lite jobbigt ibland när man får ont i öronen och att det är torr luft i planet. Just nu ser jag fram emot att flyga till Sverige om 1,5 vecka!
 
 
 
0

0 kommentarer

  • Jasmine

    kul lista! Jag känner igen mig väldigt mycket i dig. Jag är också skorpion, jag är inte heller långsint, jag kan bli flyförbannad på 1 sek, är en äkta känslomänniska med andra ord, inget körkort, pojkvän med ryggont etc etc hahahaha=)

  • Cat

    Kul lista, känns som om man vet lite mer om vem du är nu. Visste mest vad du gör, kom jag på när jag läste den 😊 Jag hade för övrigt en kompis från Skåne när jag gick i högstadiet. Han hade bott i Norrköping några år och pratade östgötska med oss kompisar, men skånska med sin familj, ungefär som att invandrare pratar sitt modersmål med familjen. Rätt kul.

  • Christine&Paris

    Ja men det gjorde jag med när jag var yngre. Jag hade faktiskt en skum dialekt som jag pratade med mina vänner (en blandning av lundensiska och småländska, fast med rullande r) och sen pratade jag rikssvenska med min familj 😉 Tappade dock den dialekten när jag flyttade till Paris efetrsom jag aldrig pratade med skåningar, haha!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.