Culture Paris/France

A Swedish girl at a French party

 

 

Jag hade en väldigt trevlig lördagskväll. Naomi drog med mig på fest till Asnières-sur-Seine, vilket är en närförort nordväst om Paris. Det är faktiskt ett ganska trevligt område. Lugnt och fint, och inte så värst långt från St Lazare. Det tog bara drygt 10 minuter med tåg.

 

Hur som helst var det som vanligt väldigt spännande att jag var svensk. Det är ganska ofta så att man är lite ”exotisk” som svensk. Särskilt i sådana sammanhang när det är en typisk ”fransk fest”. Det var bara jag och Naomi (hon är italiano) som inte var av franskt ursprung. Det är intressant det där. Själv känner jag mig ganska oexotisk. Jag är ju bara en vanlig svenne liksom. Exotiskt för mig är folk som kommer från Afrika, Asien elelr Sydamerika. För dem däremot, som troligtvis mest hänger med andra fransmän, så är det inte så vanligt att stöta på blonda skandinaver som pratar flytande franska. Jag menar, för en fransman är jag blond. Vilket jag ju såklart inte är i Sverige. Där är jag snarare ljus brunett, right? Så jag antar att alla ser en olika, beroende av vad de är vana vid.

 

En av killarna frågade mig om franska var vårt andra språk i Sverige. Hahaha! Det var nog första gången jag fått den frågan. Jo visst, det är en gammal fransk koloni. Jag tyckte det var så kul att han verkligen trodde det. Det är mycket frassarna inte vet om vårt avlånga land. 

 

 
0

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.