C'est la vie

A Sunday in Paris

 

 

Söndag i Paris är en dag för vila. Då är de flesta klädbutiker och mataffärer stängda och parisarna passar på att återhämta sig efter en stressfull vecka och hämta ny kraft för nästkommande. Många åker bort under helgen, ”partir en weekend” med andra ord. För de som stannar kvar i storstaden är mottot att köra i så få knop som möjligt. Tretimmarsluncher med familj och vänner, promenader i solen, joggingturer längs Seine eller picknick i parken är några vanliga aktiviteter. I söndags spatserade jag runt i ballerinaskor utan strumpor och luftade benen i mina skönaste byxor. En stor glass från Amorino (jag var inte den enda som fick den idén, kön ringlade sig lång), en promenad i Parc Monceau och senare på eftermiddagen mötte jag upp en vän. 

 

När vädret är såhär underbart, är Paris en ganska fin stad att bo i. Det fina vädret verkar dessutom fortsätta hela denna veckan också. Jag klagar inte.

 

 
0

0 kommentarer

  • Ellinor

    "Stressfull"? Haha, lite svengelskt där 😉 Ser helt fantastiskt vacker ut – oh vad jag längtar till Paris! Sitter och kikar lite på biljetter i vår men har redan så mycket annat bokat. MEN hoppas hinna med en tur, om än bara en snabb sådan. Fortsätt att njuta av vädret och den vackra staden. Kram

  • Laila

    Oh vad jag längtar till Paris när jag ser dina bilder. Och vårvärmen! I Skåne är det fortfarande minusgrader på nätterna… /Laila

  • Jenny

    En perfekt söndag ju! När jag bodde i Paris var söndag "Jenny-dag", då jag bodde med en tjej var söndagen dagen jag var i fred. Jag promenerade i solen (som lyser mycket oftare i Parran än Svedala, tycker jag), gick på bio eller handlade på marknader och annat fint. Då är Paris den perfekta staden. Åh, nu längtar jag dit. IGEN. 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.