Paris Tips,  Shops in Paris

A MUST(ARD)

För den som gillar senap och vill ha ett lite lyxigare alternativ till grillkorven i sommar, så har det franska företaget Maille en butik i Paris. Har du således planer på en weekend till Paris nu i vår eller sommar, så är det definitivt värt ett besök. Här kan du köpa färsk senap i fina keramikburkar från deras pumpar. Förutom det så finns det gula guldet med en mängd olika smaksättningar – som exempelvis fikon, cognac, rabarber och kokos. Gillar du inte senap (precis som jag), så är det ju faktiskt en perfekt present till alla senapsgalna vänner och släktingar. De har till och med färdiga presentförpackningar, och allt som oftast någon speciell kampanj med produkter i en limited edition. Du kan även hitta spännande oljor och balsamvinäger i olika smaker.
Ett tips är bara att inte gå dit en lördagseftermiddag för butiken är ganska liten och det blir lätt väldigt trångt. Om man har möjlighet är nog en vardagsförmiddag bästa tiden.

Butiken ligger på 6 Place de la Madeleine.

Bonustips:
För den snåla och inte så kräsna, så säljs de vanligaste bassmakerna i alla matbutiker, och betydligt billigare än i Sverige dessutom. Det roliga är att de säljs i glas i olika former, och ofta kan man hitta en hel uppsättning av dem hos franska familjer som de sparar på.

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.