Culture Paris/France

A late supper

Någonting som jag tycker är lite småjobbigt med att bo här – även om jag till viss del vant mig vid det – är de sena middagarna. Alltså nu menar jag inte när man ätit klart först klockan tio, utan när man BÖRJAR äta klockan tio. Vår familj har aldrig ätit middag typisk ”svensk tid” (alltså fem-sex), utan det har varit mellan sju och åtta. Här äter man sällan middag innan åtta och när aperon drar över till nio, halv tio då får jag nästan svettningar av lågt blodsocker och tittar febrilt på klockan. I Frankrike är det ofint att fråga när man ska äta, man får snällt vänta. I Sverige har folk inget tålamod (talar efter egen observering) utan måste ha mat NU. Ett mellanting passar mig och senast halv nio måste jag äta annars mår jag dåligt. Men går man på middag kan man ju inte sitta där och säga ”nej nu måste jag äta för magen kurrar”.

Så en banan nu får det bli innan jag åker och möter upp med Christophe. Sen ska vi ner i 15:e på middag hos Olivia och Charles. Jag har aldrig varit hos dem så det ska bli roligt.

0

0 kommentarer

 • Magdalena

  Skumt men börjar inte franskarna tidigt på jobb på morgonen så de inte lägger sig i tid? Om jag ska upp sex måste jag typ lägga mig mellan tio elva. Hade ju dött om jag skulle vänta på mat typ då 😊

 • Christine&Paris

  Alltså de som jobbar på kontor då vill säga. De som jobbar tidigt äter oftast middag tidigare. Men de flesta av mina vänner och bekanta har ett 9-18 jobb.

 • Karin

  Ja, det där är jobbigt! Jag äter nästan alltid tidigare än min pojkvän, och han äter när han kommit hem från jobbet. Orkar inte vänta! man blir ju alldeles hungrig sen ju och slänger i sig maten.. plus att magen inte mår så bra om man äter sent på kvällen! Har dock ätit som honom fram tills för inte så länge sedan, då jag bestämde mig för att hålla kvar vid mina svenska vanor 😉

 • Karin

  Han tycker förresten vi är galna som äter vid sex-tiden i Sverige… min familj åt ALLTID middag vid 18 på vardagarna! haha, han kan däremot äta vid 22…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.