Stockholm

A day in Stockholm

 

Jag tänkte att ni skulle få följa med under en av dagarna jag hade i Stockholm. Jag har ju som sagt redan tidigare gjort inlägg av stilen ”En dag i…” (Paris – HÄR och Genova HÄR exempelvis, och nu kan jag såklart inte hitta de andra). Är det ett tema som ni gillar?  

 

Dagen började med att jag vaknade upp i hotellsängen ovan. Egentligen är det ju nästan lite tråkigt att bo på hotell ensam. Mysigare att få dela upplevelsen med någon, vare sig det är en vän, partner eller familjemedlem. Fast ibland är det faktiskt ganska skönt att få en chans att sova utan störningsmoment, bli bortskämd med nybäddad säng när man går och lägger sig samt att kunna göra lite som man vill utan att ta hänsyn till någon annan.

 

//Follow me during a day in Stockholm! I woke up in the most comfortable hotel bed, after a good night’s sleep. I felt so spoilt! 

 

Innan frukosten tänkte jag prova poolen, men den var inte uppvärmd och själva rummet/lokalen den låg i höll inte direkt någon behaglig temperatur, så jag struntade i det. 

 

//I went for the pool before breakfast, but it wasn’t heated and I’m not the one who goes in the water unless it’s at least 22 degrees. Preferably over 25 degrees… So I just dipped my feet.

 

I stället duschade jag, packade ihop mina grejer och gick ner till frukosten. Den var som sagt riktigt bra, vilket jag ju även skrev om i det här inlägget. Synd bara att det var så fullt med folk. Först var det en man som snodde min tidning. TVÅ gånger, haha. Medan jag sen gick för att hämta mer mat, så hade en turist flyttat mina grejer och tagit min plats. Jag bara ”Eh, did you move my food? I was actually sitting there.”, varpå han såg skamsen ut och ursäktade sig medan han flyttade sina grejer. Jag är inte den som inte vågar säga till, som tur är.

 

//Instead I packed up my things and went down for the breakfast buffet, which was amazing. As I also wrote about here.

 

Efter maten tog jag tunnelbanan bort till Kungsträdgården och promenerade ner till Nybrokajen. Vädret var helt fantastiskt fint!

 

//When my stomach was full with pancakes, bacon and eggs, I took the subway downtown. Look how beautiful it is by the docks! Stockholm <3

 

Jag gick en kort shoppingrunda, dels inne på Svenskt Tenn. De har så mycket fint där. Egentligen skulle jag vilja ha den här kudden, men det är inte läge just nu att köpa en kudde för över 1000 kronor. Däremot köpte jag några grejer jag hade spanat på tidigare…

 

//My first stop was at Svenskt Tenn. This store has so many pretty things, but it’s expensive so it’s mostly for window shopping. Although I did buy a few things…

 

Efter shoppingen åkte jag bort till Söder för att träffa den här sköna bönan på Hjördis på Åsögatan. En kaffe, ett glas vin och några timmars snicksnack senare hade jag antingen övertalat henne att flytta till Malmö, eller avskräckt henne från det. Det var snarare så att jag gav henne den hårda sanningen om min lilla hemstad. Jag är inte den som romantiserar platser, snarare tvärtom. Fast just nu är det snarare jag som funderar över om Stockholm ska bli mitt nästa hem…

 

//When I was done with drewling over far too expensive interior things, I went down to Södermalm to meet with my friend Elsa. She’s thinking of moving to Malmö and I gave her the hard and bitter truth of my home town. I’m not the one to romanticize and sugar coat…

 

När vi avverkat alla livets frågor och konstaterat att hon borde komma och hälsa på i Malmö snarast möjligt, så begav jag mig neråt på gatan. Jag var tvungen att ta en bild här och skicka till min kusin. Hon bodde nämligen på den här gatan alla sina barndomsår innan hon flyttade till Malmö.

 

//I had to take a picture here and send it to my cousin. She used to live on this street. Ah, the memories from our childhood.

 

Efter det tog jag 3:an till Kungsholms Torg, promenerade till mitt hotell, checkade ut och hoppade på buss 61 bort till Fredhäll. Linda och jag bytte om snabbt och gick sedan bort till Solstugan där hennes kille, hans bror och en annan kompis till dem väntade på oss. Såhär såg jag ut då. Jag är så nöjd med mina nya solglasögon från & Other Stories.

 

//After that I took a bus back to the hotel, checked out and went to Linda’s, where I would stay the next two nights. I changed into this and then we went to meet up with three hungry guys. ”Thank god you’re here, we’re starving!”. We were like, why didn’t you just eat? Men…

 

Titta så fint det är!

 

//Look at that view!

 

Tre fjärdedelar av mitt eminenta sällskap. Jag skrattade så att jag hostade upp slem. SÅ kul hade vi tillsammans.

 

//We had so much fun that night. I think we were the loudest at the place, haha.

 

Kvällen slutade på en bar på Kungsholmen som heter Lemon Bar. Sjukt random musik. Ena stunden E-Type, sedan Gipsy Kings. Sedan tog vi en Uber hem. Linda missbrukar Uber mer än jag missbrukar socker. Det säger en hel del. ”Jag orkar inte ta tunnelbanan!”. 

 

//Before ending the night, we went to a bar called Lemon. We had a lot of fun, but the music was really random. It was a mix between Swedish 90’s electro pop, disco from the 70’s and German schlager. 

 

 

0

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.