Things I like

50 shades of coffee

 

 

Solen skiner idag och det är fredag. Jag är på väg till jobbet och börjar bli riktigt hungrig nu. Precis som alla dagar får vi frukost på jobbet, men på fredagar är det extra lyxigt med juice och färska frallor. Synd bara att kaffet ska smaka så illa. Jag skulle inte ha någonting emot en mocha latte från Starbuck’s just nu, men de smakar ändå inte samma här i Köpenhamn som i Paris. 

 

Starbuck’s har på något sätt blivit fransmännens café #1. Visst att det lockar turister, men parisarna är lika glada för det som japanerna och skandinaverna. Take away-grejen har kommit ganska sent till Frankrike, just för att det är en del av deras kultur att sitta på en uteservering med en espresso i ena handen och en cigg i den andra. Jag ska inte sticka under stolen med att även jag gillar Starbuck’s. Jag saknar deras scones au pepites de chocolats eller blåbärsyogurten. Jag brukade köpa en mocha latte två-tre gånger i veckan på väg till kontoret när jag bodde i Paris. Även om jag inte saknar själva jobbet, så kan jag sakna just det där. Vardagslyxen att köpa med en kaffe på väg till jobbet. Det gjorde liksom att dagen kändes lite roligare, på något vis.

 

Fast sedan finns det en viss charm med att sitta på la terrasse, titta på folk och dricka en vanlig kaffe. Med vanlig mjölk och inga extra ingredienser. Det får däremot bli ett annat inlägg.

 

 

0

0 kommentarer

 • Rebecka - Student i Seattle

  Ja visst är det speciellt att sitta ner med en kaffe och kolla på folk, så intressant och mysigt. Älskar det! Här i USA handlar det ju alltid om snabbhet och ta med. Fast får väl också erkänna att det kan vara väldigt bekvämt och underbart många gånger, och en kaffe på morgornen händer kanske lite för ofta 😉 (Här i Seattle finns det verkligen starbucks i varje område, ibland nästan mittemot varann haha)

 • Carina

  Intressant det där med Starbucks. De flesta spanjorer tycker inte om deras kaffe, och dyrt tycker de det är också. Brukar vara mest turister där, åtminstone i Madrid.

 • Christine&OtherSweetStories

  Jaså? Jo det är ju dyrt, men så är det ju med allt annat på Paris också. Ibland kan en kopp från Starbucks nästan vara billigare än på ett brasserie 😉

 • Christine&OtherSweetStories

  Det är samma sak i paris faktiskt, en Starbucks i varje område. Förutom de kvarter som är främst bostadsområden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.